Usach technologies grote machine

Dankzij de overname van Usach Technologies komt Hardinge nu in de markt voor het slijpen van grotere werkstukken.

Hardinge Inc heeft op de valreep van 2012 Usach Technologies gekocht. Dit is een kleine Amerikaanse fabrikant van CNC-slijpmachines voor high end toepassingen. Hardinge breidt hiermee het slijpportfolio naar boven uit en versterkt zijn positie in de high end markt.

De slijpmachines van Hardinge worden op de markt gebracht onder de merknamen Kellenberger, Jones & Shipman, Hauser, Tschudin en Triped. Daar worden nu dus de machines van Usach Technologies aan toegevoegd. Dit bedrijf is zo’n 27 jaar geleden in Elgin (nabij Chicago) gestart met het importeren van CNC-machines en is naderhand zelf slijpmachines (voor in- en uitwendig rondslijpen) gaan ontwikkelen en bouwen.

 

Open Architecture besturing
De eigen besturing die programmeren via drag and drop mogelijk maakt

Drag and drop programmering
Bijzonder is dat het een eigen besturing gebruikt voor de machines, Usach Open Architecture System. Dit is gebaseerd op dialoogprogrammeren, maar Usach tilt het naar een hoger niveau doordat er een drag and drop functionaliteit aan toegevoegd is. De gebruiker hoeft enkel het ikoon van de bewerking die hij wil uitvoeren naar de programmabox te slepen. De besturing vertaalt vervolgens de verschillende programma’s naar een ISO-code. Standaard is er een simulatiecyclus ingebouwd, waarmee de operator de volledige slijpcyclus virtueel kan doorlopen, inclusief het dressen. Usach levert in feite hoogwaardige slijpsystemen op maat. Daar speelt de open besturing een belangrijke rol in, want deze laat toe dat de gebruiker het systeem zelf kan aanpassen aan de eigen specifieke behoeften.

Groter bereik
“Usach versterkt onze mogelijkheden bij high profile OEM’s”, zegt Richard L. Simons, ceo van Hardinge Group, over de overname. “Hiermee vergroten we onze kansen in de zeer gediversificeerde eindmarkten.” Het Hardinge portfolio van slijpmachines sluit namelijk naadloos aan. De Usach slijpmachines worden gebouwd met een, twee of vier spindels. De kleinste machine is geschikt voor werkstukken tot 430 mm rond, de grootste kunnen werkstukken tot 5000 mm lengte slijpen.

 

Meer informatie
Hardinge Group
Usach Technologies

 

Pin It on Pinterest