Kennametal Extrude Hone gaat de precisie-elektrochemische bewerkingstechnologie (PECM) van PEMtec aanbieden. Daartoe hebben beide bedrijven een overeenkomst gesloten. Kennametal bestempelt deze overeenkomst als een strategische alliantie.

Precisie-elektrochemisch bewerken (PECM) is een technologie voor het elektrochemisch verwijderen van metaal, waar ‘conventionele’ technieken zoals slijpen en vonken tekort schieten. PECM leent zich voor het maken van complexe hoog nauwkeurige producten die op een andere wijze niet eenvoudig te maken zijn of soms helemaal niet maakbaar zijn. Een van de belangrijkste toepassingen is te vinden in de brandstofinjectiesystemen van auto’s. Door de alsmaar hogere milieunormen zoeken de fabrikanten naar meer vrijheid in het design van bepaalde componenten. Daar kan de technologie van PEMtec aan bijdragen. Andere toepassingen zijn te vinden in onder andere de aandrijflijn van voertuigen maar ook in medische toepassingen. Metalen die bewerkt kunnen worden zijn onder andere hooggetemperd staal, kogellagerstaal, poedermetallurgisch staal en superlegeringen.

Doorontwikkeling

De technologie van PEMtec is een doorontwikkeling van het elektrochemisch bewerken, maar door een aanpassing aan het proces is de spleet tussen het gereedschap en het werkstuk aanzienlijk kleiner. Daardoor krijg je een veel hogere nauwkeurigheid bij het bewerken. In het digimagazine van oktober kon je meer lezen over PEMtec. Het is van oorsprong een Duits bedrijf, tegenwoordig gevestigd in Forbach in Frankrijk. Kennametal Extrude Hone is de tak van Kennametal die zich bezig houdt met precisiebewerken van oppervlakken voor derden. Het bedrijf beschikt daartoe over meerdere technologieën, zoals elektrochemisch verspanen.

Meer informatie
Kennametel Extrude Hone

PEMtec

Encoma (vertegenwoordigt PEMtec in de Benelux)

 

 

Pin It on Pinterest