De jonge generatie is visueel ingesteld. Hoe krijg je ze ergens warm voor? Door te laten zien wat je met iets kunt doen. Precies dat deed Heller tijdens de Heller Werktage 2013 om de klanten te overtuigen van wat je met de freestechnologie kunt. Een Ferrari en een freesmachine dus.

Voordat bezoekers aan de open dagen van de Duitse machinebouwer bij de freesmachines kwamen, passeerden ze eerst een Ferrari, Mercedes SLS, BMW B6, Fiath Abarth en Triumpfmotoren. Want bij de productie daarvan worden machines van het Duitse merk ingezet. Het was grappig te zien hoe niet alleen de klanten zich aan de technologie op twee en vier wielen vergaapten, maar ook Heller-medewerkers in de pauze een kijkje kwamen nemen waarvoor de machines die zij bouwen worden ingezet.

amg sls motorblok190413

In de productie van de V8 motorblokken voor de Mercedes Benz AMG SLS wordt de MC20 van Heller ingezet. Het gaat hier om 4-assige bewerkingscentra speciaal voor automotive toepassingen ontwikkeld.

De velg van de BMW BiTurbo
De velg van de BMW BiTurbo
BMW B6 Biturbo
BMW B6 Biturbo
Heller CP 8000
Heller CP 8000

BMW gebruikt voor de productie van deze velgen voor de Alpina B6 Biturbo Coupé het bewerkingscentrum CP 8000. Het gaat hier om een 5-assige freesdraai machine, standaard voorzien van een palletwisselaar.

V8 blok van een Ferrari 430
V8 blok van een Ferrari 430
Diepgatboren op een Heller H6000
Diepgatboren op een Heller H6000

In de motorenfabriek van sportwagenfabrikant Ferrari staan liefst 10 H 6000 machines van Gebr. Heller. Dit zijn 4-assige horizontale bewerkingscentra met een gereedschapopname HSK100. Ferrari gebruikt deze voor het bewerken van de cilinderkoppen van de V6 en V8 motoren die onder andere in deze F430 worden gebruikt. Overigens gebruikt Fiat meerdere machines van Heller in de productie van de 2-cilinder motoren zoals die bijvoorbeeld in de Fiat Abarth 500 worden gebruikt.

Triumph Bonville 11- Years
Triumph Bonville 110 Years

Motorenfabrikant Triumph vertrouwt op de Duitse machines voor het bewerken van de cilinderkoppen en nokkenasbehuizing. In dit deel van de productie staan 12 MC 2000 machines, die onder andere de cilinderkoppen en motorblokken voor deze Triumph Bonneville 110 Years bewerken.

Binnenkort meer over nieuwe technologie die Heller toonde tijdens de WerkTage 2013.

Meer informatie
Gebr. Heller
Oude Reimer
Huyge Machining Agency

Pin It on Pinterest