De Kellenberger KelVaria met hydrostatische geleidingen.

De Zwitserse slijpmachinefabrikant Kellenberger wil samen met BMT Machine Tools in Raamsdonkveer weer gaan groeien in de Benelux. Daartoe wordt met name fors geïnvesteerd in het serviceapparaat. “We maken hier een doorstart met een jong team van BMT dat vooruit wil”, zegt Klaus Spiers, area sales manager bij Kellenberger.

[quote style=”boxed” float=”right”]BMT Machine Tools gaat aanbod slijp-technologie sterker profileren[/quote]

Op de huisshow bij BMT Machine Tools in Raamsdonkveer pronkte vorige week de KelVaria CNC rondslijpmachine UR 175 / 1000 met hydrostatische slede én een hydrostatische B en C as. Met deze nauwkeurige en snelle machine richt Kellenberger zich op de high end markt. Precies de markt die je in de Benelux aantreft, aldus Spiers. “Nederland is altijd een interessante markt geweest, niet alleen geografisch dichtbij maar ook technologisch. Fijnmechanica, de optische en halfgeleider industrie maar ook nog steeds de stempel- en matrijzenmakers maken Nederland een attractieve markt.”

Service opwaarderen
Dat de Zwitserse fabrikant de afgelopen jaren in Nederland marktaandeel heeft verloren, komt volgens Spiers met name doordat de service niet is geweest zoals die behoort te zijn. Mede daarom is vorig jaar besloten de zaken anders aan te pakken. Enerzijds investeert Kellenberger zelf in de versterking van het service-apparaat. Bij de Duitse vestiging in Krefeld, vlak over de grens bij Venlo, is een tweede servicemonteur aangetrokken die zich onder andere op de Benelux gaat richten. Van de zomer komt er een derde monteur voor de Benelux bij. Anderzijds heeft men met BMT een nieuwe partner in de Benelux gevonden.

Sneller positioneren
Klaus Spiers is vastberaden het verloren marktaandeel terug te winnen. “Onze machines kunnen de concurrentie met andere precisieslijpmachines aan.” Met name de hydrostatische geleidingen in de B- en C as (voor onrondslijpen) zorgen niet alleen voor een hoge nauwkeurigheid en slijtage-ongevoeligheid over een lengte van jaren, het positioneren van bijvoorbeeld de gereedschapsas verloopt hierdoor razendsnel, vijf keer sneller dan met een gewone B-as terwijl binnen één seconde nauwkeurig wordt gepositioneerd. Naast deze high end uitvoering bouwt Kellenberger ook universele rondslijpmachines met traditionele geleidingen, zoals walsgeleidingen.

Gunnar Matse van BMT Machine Tools: slijpportfolio sterker profileren.
Gunnar Matse van BMT Machine Tools: als klanten doorgroeien, willen we ze blijven bedienen.

Slijpprogramma promoten
Gunnar Matse, directeur BMT Machine Tools, is blij dat sinds de verzelfstandiging begin dit jaar de slijpmachinetak sterker gepositioneerd kan worden. Naast Kellenberger behoren ook de machine van Jones & Shipman, Hauser en Tschuding en tot het portfolio van BMT Machine Tools. Dit zijn allemaal merken onder de Hardinge Group. “Nog niet iedereen in de Benelux is eraan gewend dat we deze slijptechnologie in huis hebben Dat mag nog meer bekendheid krijgen.” Gunnar Matse wil de komende tijd het portfolio van BMT Machine Tools verder verbreden. Vorig jaar is hier al Montforts Werkzeugmaschinen aan toegevoegd (lees hier het artikel in het digimagazine). Over een maand levert BMT Machine Tools de eerste hydrostatische draaimachine van dit Duitse merk (RNC 400) aan Nedinsco in Venlo. “In de toekomst zoeken we met name nog uitbreiding richting de grotere machines en het groter 5-assig bewerken. We willen onze klanten die doorgroeien ook dan kunnen bedienen.”

Binnenkort meer over de hydrostatische draaibank van Kellenberger

Meer informatie

Kellenberger

BMT Machine Tools

 

 

Pin It on Pinterest