NHC 4000

Het bewerkingscent

DMG Mori Seiki heeft op de Chinese machinebeurs CIMT de nieuwe NHC 4000 gelanceerd. Dit horizontaal bewerkingscentrum wordt vanaf september in de nieuwe Chinese fabriek gebouwd. CIMT-bezoekers kregen de primeur.

Het gaat om een horizontaal bewerkingscentrum met een palletafmeting van 400 bij 400 mm. Met een ijlgang van 60 m/min is de machine geschikt voor hoge voedingsfrezen, maar het Duits-Japanse concern ziet het bewerkingscentrum ook ingezet worden voor het zwaardere werk. De DMG Mori Seiki NHC 4000 is voorzien van direct aangedreven motoren en een extra B-as. De ijlgang ligt bij deze machine 20 procent hoger, zegt de machinebouwer. Veel meer heeft men in de aanloop naar de Chinese machinebeurs niet bekend gemaakt. Mori Seiki laat in een bericht op de website wel weten dat in september de productie van dit horizontaal bewerkingscentrum start in de fabriek in Tianjin, waar nu de laatste hand aan wordt gelegd.

237 machines verkocht
In totaliteit toonde het concern 33 machines op de voor de machinebouwer belangrijke markt. In een persbericht van afgelopen maandag blikt het concern tevreden terug: er werden 237 machines verkocht voor een bedrag van 56,6 miljoen euro. Het was de eerste keer dat DMG en Mori Seiki gezamenlijk optrokken op deze Chinese beurs. Vergelijkingen met de vorige editie zijn daarom moeilijk te maken. De Duitsers verkochten twee jaar geleden 234 machines voor 45,2 miljoen euro. Mori Seiki maakt dergelijke cijfers niet bekend. Afgelopen week ging, aldus het persbericht, de interesse in China grotendeels uit naar de Ecoline, maar men merkte opnieuw dat de vraag naar high tech machines continu stijgt. Ook dit keer weer. Volgens recente cijfers van de VDW groeit de Chinese machinemarkt dit jaar met 5,8 procent. Komende week presenteert het concern in Duitse de cijfers van het eerste kwartaal van dit jaar.

Meer informatie
DMG Mori Seiki

[box type=”info” border=”full”]Landré: upgrade NVX5000

Het bewerkingscentrum NVX 5100 II
Het bewerkingscentrum NVX 5100 II

In eigen land heeft machineleverancier Landré aangekondigd een upgradeversie van het bewerkingscentrum NVX5000 te gaan uitleveren. Deze reeks is in 2011 als onderdeel van de X-class door Mori Seikie in de markt gezet. In de nieuwe versie zijn de Japanners erin geslaagd om de goede trillingsdemping en hoge stabiliteit verder te verbeteren, ondermeer door blokgeleidingen in alle assen. Daarnaast zijn alle lucht- en koelleidingen en bevestigingsbouten in de spil punt-symmetrisch ten opzichte van het midden van de spindel aangebracht. De spindelstijfheid is verder verbeterd door vergroting van de spindellagering naar 80 mm voor een nr. 40 taper spindel en 120 mm voor een nr. 50 taper spindel. Het toerental van de spindel bedraagt nu maximaal 13.000 rpm. Elke NVX II serie kan geleverd worden met een high speed high precision draaitafel (4 assen) of in een 5-assige uitvoering. De verbeteringen aan de machine zijn vooral van betekenis bij het bewerken van zwaar verspaanbare materialen en als een hoge oppervlaktekwaliteit nodig is.

Landré

[/box]

 

Pin It on Pinterest