wilting

Het management van Wilting heeft de aandelen van Wilting en Jatec overgenomen van Chezz Partners. Dankzij de betrokkenheid van Chezz Partners heeft de toeleverancier van high tech componenten een groei-impuls gekregen en de organisatie geprofessionaliseerd. Nu gaat men weer op eigen kracht verder.


Zowel Wilting en Jatec zijn toeleverancier van mechanica voor de high tech industrie en machinebouw. Wilting richt zich op de Europese OEM-ers uit de high tech industrie die wereldwijd concurreren. FWL-Jatec is in meer dan 25 jaar uitgegroeid tot een middelgrote machinefabriek, gericht op de algemene machinebouw. FWL Jatec richt zich op kleine series, spoedorders en proto-productie.

Strategie voortzetten
Het zittend management van Wilting heeft nu met behulp van een externe investeerder de aandelen overgenomen. De nieuwe eigenaren zullen de strategie onverminderd voortzetten. “Om de steeds complexer wordende onderdelen en samengestelde delen van de Europese OEMs te kunnen blijven produceren in up-swings en down-turns, zijn schaalgrootte en man-arme productieconcepten essentieel,” aldus Geert Ketelaars, algemeen directeur van Wilting en van Jatec. “Door deze management buy out kunnen we vanuit Wilting onze leidende positie op het gebied van man-arme/manonafhankelijke productieconcepten en keten-geregisseerde delen verder uitbouwen. Jatec zal daarin een belangrijke rol gaan spelen.”
De aandelen worden met terugwerkende kracht per 1 januari 2013 overgenomen. Verder details over de transactie worden niet bekend gemaakt.

Lees hier het artikel over de productiefilosofie van Wilting, waarin manarm en man-onafhankelijk centraal staan.

Pin It on Pinterest