manarm frezen

In Leerdam heeft Wilting een manarme productielijn in gebruik genomen.

Wat in Groningen niet lukte, lukt in Leerdam wel. Hier heeft Wilting de productielijn uit de voormalige Tecnovia Inaxxionfabriek in Foxhol in gebruik genomen. De Brabantse producent van fijnmechanische precisiecomponenten combineert man-arm met man-onafhankelijk produceren. ’s Nachts worden onbemand high tech onderdelen verspaand; ’s overdag bedienen medewerkers die binnen een halve dag inzetbaar zijn de machines.

 

[quote style=”boxed” float=”right”]Proces-inrichting sleutel-factor[/quote] “Het inrichten van je proces is de sleutelfactor wil je onbemand produceren”, zegt Adwin Kannekens, commercieel directeur van Wilting. “Wij frezen ook de heel moeilijke stukken onbemand, in 24/7 productie. Dat kan, als je je werk optimaal voorbereidt.” Dat gebeurt in de vestiging in Wintelre. Hier bereiden de procesengineers het verspaningsproces tot in detail voor, inclusief simulatie, meetrapporten, gereedschapslijsten et cetera. Dankzij deze productiefilosofie is de toeleverancier heel flexibel in de keuze op welke lijn een product gemaakt wordt. Daardoor kan men snel schakelen met de vraag van de klant. Bij Wilting is men overtuigd dat precisie én manarm de combinatie is waarmee de verspanende industrie in West-Europa kan groeien.

wilting
Productieleider Theo Opdam (l) en commercieel directeur Adwin Kannekens van Wilting.

Fijnmechanische markt groeit
In de nieuwe lijn staan 2 Mori Seiki NVM 5000, 2 Hermle C40 5-assige machines en een tussenmagazijn met 120 palletplaatsen. Een Kuka-robot belaadt de machines. Met de ingebruikname van de nieuwe productielijn in Leerdam breidt Wilting de totale verspaningscapaciteit uit met bijna 20.000 uren op jaarbasis. Dat doet de onderneming omdat men positief is over de toekomst. Adwin Kannekens: “Als de Europese maakindustrie sterk blijft, waar wij van uitgaan, zal er meer capaciteit van de fijnmechanische industrie gevraagd gaan worden. Wij verwachten dat onze workload sterk gaat stijgen.” De productielijn in Leerdam is voorbereid op verdere groei.

In het komend digimagazine verschijnt een uitgebreide reportage over Wilting. Daarin gaan Adwin Kannekens en productieleider Theo Opdam in op de wijze waarop het bedrijf manarm en man-onafhankelijk high tech componenten verspaant. Ze leggen ook uit waarom de functie van operator in feite ingevuld kan worden door iemand zonder freeservaring. Neem hier een gratis abonnement.

Meer informatie
Wilting

Pin It on Pinterest