Litz Hitech

De draaikieptafel van de Litz LU800

De Taiwanese machinebouwer Litz Hitech heeft de reeks 5-assige bewerkingscentra naar boven uitgebreid. De Litz LU-800 heeft een rondtafel van 800 mm. Onlangs heeft Honeywell in Emmen het kleinere broertje gekocht, de LU 620.

[quote float=”right”]Honeywell Emmen koopt Litz 5-asser [/quote] Litz Hitech is een van de Aziatische machinebouwers die marktaandeel op de Europese markt willen veroveren. Vorig jaar heeft De Ridder het Taiwanese merk geïntroduceerd in de Benelux. Dit jaar toont Litz op de EMO (hal 27 stand E54) het nieuwe, grotere bewerkingscentrum LU-800.

 

De nieuwe LU800 in actie

5-vlaks of 5-assig simultaan
Ook dit is een 5-assig simultaanbewerkingscentrum, echter met een rondtafel van 800 mm. De draai-kieptafel is van het Duitse merk Kessler wordt aangedreven door twee torquemotoren voor de A-as (aan beide kanten ondersteund) en een torquemotor voor de C-as. Standaard bouwt Litz Hitech deze machine met een direct drive spil (12.000 toeren, 236 Nm koppel); optioneel kun je een 15.000 of 24.000 toerenspil krijgen. Gereedschapopname kan BT 40 zijn, SK 40 of HSK A63. De hoofdspil wordt actief met vloeistof gekoeld, er is een thermische scheiding tussen spil en frame en standaard is de machine voorzien van een elektronische thermische compensatie. Afhankelijk van hoe je de machine gaat gebruiken, kun je kiezen uit de Siemens 828D of 840D besturing (respectievelijk 5-vlaksbewerken of 5-assig simultaan) of de Heidenhain iTCN 530 respectievelijk TCN 620 besturing.

Honeywell Emmen investeert
Het Honeywell Combustion Control Center in Emmen heeft recent geïnvesteerd in een Litz LU 620. In Emmen wordt gasregel- en beveiligingsapparatuur ontwikkeld en geproduceerd. Omdat deze producten in alsmaar kleinere series worden vervaardigd, is Honeywell op zoek gegaan naar een flexibelere productiemethode. Vooral de toegankelijkheid van de machine en de algehele kwaliteit hebben de doorslag gegeven, aldus Klaas Gebert, projectleider bij Honeywell. Litz Hitech bouwt de machine met zowel aan de voorkant als aan de zijkant een schuifdeur, waardoor uitbreiding naar automatische belading heel goed mogelijk is met behoud van de toegankelijkheid van de machine aan de voorzijde. In Emmen wordt de machine ingezet voor zowel de productie als voor de eigen gereedschapmakerij.

Het boor-tap-freescentrum LH320 van Litz Hitech
Het boor-tap-freescentrum LH320 van Litz Hitech

Boortapcentrum met horizontale freesspil
Litz Hitech heeft vorig jaar aangekondigd meer met eigen producten de markt op te gaan. Van oorsprong bouwde men namelijk in opdracht van met name Europese fabrikanten van machines en componenten. De strategie van het concern krijgt stilaan vorm. Onlangs heeft men namelijk een combinatie van een boor-tapcentrum en een horizontale freesmachine gepresenteerd. Dit is de nieuwe LH 320. De machine heeft een opspantafel van 320 bij 320 mm met een geïntegreerde B-as. In combinatie met de horizontale freesspil kun je daardoor producten in een opspanning aan vier zijden bewerken. De constructie garandeert daarnaast een goede spanenval. Optioneel kun je extra spoelsystemen op de tafel en onder het bed kopen. Het gereedschapmagazijn staat buiten de machine. Qua besturing kun je kiezen uit Fanuc 0i, Fanuc 31i, Siemens 828D sl of Mitsubishi M70 of M720.

Meer informatie
De Ridder THO
Litz Hitech

 

Pin It on Pinterest