Haas Automation

Eind oktober vindt in Aalborg de eerste Europese conferentie plaats voor docenten CNC (fijn)mechanica.

Haas Automation organiseert eind oktober voor het eerst in Europa een conferentie voor docenten CNC techniek. Daarnaast stelt de Gene Haas Foundation 1 miljoen dollar aan studiebeurzen beschikbaar. De omgerekend 745.000 euro ligt er klaar voor leerlingen en studenten in opleidingen CNC-mechanica in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Afrika.

 [quote float=”right”]745.000 euro beschikbaar voor beurzen en 1e Europese onderwijs-conferentie[/quote]
Niet alleen Nederland, eigenlijk alle geïndustrialiseerde landen in de wereld kampen met een dalende interesse bij jongeren voor technische opleidingen. Daarnaast is de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt niet altijd optimaal. Met de studiebeurzen wil Gene Haas, oprichter en ceo van de Amerikaanse machinebouwer, zijn bijdrage leveren aan een continue instroom van goed opgeleide fijnmechanische verspaners. “Ons doel is om te helpen schooluitval te voorkomen bij leerlingen en studenten in opleidingen CNC-mechanica in Europa en ervoor te zorgen dat ze beter voorbereid de arbeidsmarkt betreden. Dit is meer dan ooit belangrijk nu jongeren interesse lijken te verliezen in loopbanen die gebaseerd zijn op productie en fabricage”, aldus Gene Haas. De studiebeurzen worden toegekend via de onderwijsinstellingen.

GH_SME_donation_01 (550x367)
Gene Haas samen met het bestuur van SME bij de uitreiking van de cheque voor studiebeurzen.

Europese conferentie
In veel Europese landen speelt komt hier de vergrijzing als tweede probleem voor de verspaning nog eens bij. De komende jaren zullen veel ervaren verspaners de arbeidsmarkt verlaten omdat ze met pensioen gaan. De streek rond het Deense Aalborg is hier geen uitzondering op. Elk jaar gaan zo’n 800 medewerkers uit de maakindustrie met pensioen, terwijl er slechts 350 jongeren in de sector aan de slag gaan. Daarom heeft het Metal College Aalborg in de afgelopen jaren aanzienlijk geïnvesteerd in de nieuwste maaktechnologieën om studenten met succes initiële en voortgezette opleiding te kunnen aanbieden. Haas Automation heeft deze school dan ook als locatie gekozen voor de eerste Europese CNC Educators’ Conference. De Haas-conferentie zal leerkrachten en docenten CNC-mechanica de kans bieden om contacten te leggen en samen te werken. De conferentie helpt onderwijzend personeel nieuwe vaardigheden te verwerven via een mix van technische inhoud, machinedemonstraties en efficiënte pedagogische methoden. Tijdens de conferentie zullen er workshops worden gegeven door gevestigde namen uit de sector, zoals Esprit, Mastercam, TopSolid, Renishaw, Chick Workholding, Immersive Engineering, Keller, Cimcool, Blaser, Hainbuch, Universal Robots en een leverancier van 3D-printers.”

[box type=”info”]Studiebeurs aanvragen

De aanvraagprocedure voor de studiebeurzen wordt beheerd door de Society of Manufacturing Engineers Education Foundation (SME-EF) en is online beschikbaar Vanaf maandag 23 september 2013 kunnen onderwijsinstellingen het aanvraagformulier downloaden op smeef.org en de aanvraag e-mailen naar haas@sme.org. De laatste dag voor aanvragen is vrijdag 1 november 2013. Er zijn studiebeurzen beschikbaar van 500 tot 2000 euro. Aanvragen moeten worden ingediend door de onderwijsinstellingen.[/box]

 

Pin It on Pinterest