Goed nieuws voor fans van Siemens Sinumerik: Mazak gaat een aantal machines met de Duitse besturing leveren. Op enkele modellen uit de Variaxis-serie, de VTC 800 en enkele multitasking Integrex machines levertt Mazak voortaan Sinumerik 840D sl als besturing.

[quote float=”right”]Mazak wil nieuwe doelgroep aanspreken[/quote] Het Japanse concern mikt hiermee duidelijk op de potentiële klanten die wel een Mazak willen, maar wiens productie helemaal is ingesteld op de Siemens Sinumerik besturing. Alan Mucklow, group product manager Europe bij Yamazaki Mazak, zegt het belangrijk te vinden deze klanten toegang te kunnen bieden tot Mazak-machines, zonder dat ze de overstap moeten maken naar een andere besturing. Hij verwacht hiermee een groep klanten aan te kunnen spreken die altijd al interesse in de technologie van Mazak heeft gehad, maar omwille van de besturing de overstap nooit heeft willen maken.

Mazak levert op enkele typen nu ook de Sinumerik 840D sl besturing.
Mazak levert op enkele typen nu ook de Sinumerik 840D sl besturing.

Lokale markten
Deze stap onderstreept dat ook Mazak steeds meer het aanbod afstemt op de lokale markten. Dat was verleden jaar op de IMTS al duidelijk met de introductie van enkele in de VS ontwikkelde en gebouwde modellen, dit keer op de EMO was het de beurt aan de vestiging in Groot Brittannië waar de nieuwe VTC 800/30SDR is ontwikkeld. Dit is een nieuwe variant in de VTC-reeks, een verticaal bewerkingscentrum voor 5-assig simultaan bewerken. De SDR machine is speciaal voor de Europese markt ontwikkeld en is bedoeld voor het continu zeer nauwkeurig bewerken van grote werkstukken. Op deze machine wordt Sinumerik als alternatieve besturing naast de eigen Mazatrol-besturing aangeboden.

De grootste  Integrex tot nog toe gebouwd, de e-1250V/8II met palletwisselaar.
De grootste Integrex tot nog toe gebouwd, de e-1250V/8II met palletwisselaar.

Grotere Integrex e-H
Op het gebied van multitasking verlegt Mazak de grenzen opnieuw. De nieuwe e-800H II is nu het grootste model uit de Integrex e-H serie. Deze heeft een bereik in de X-as van tot maximaal 2000 mm. De machine, die geschikt is voor werkstukken tot 15 ton, beschikt over een van de grootste Y-assen die verkrijgbaar zijn: tot 800 mm bereik. Lineaire rolgeleidingen in alle assen moeten voor de nodige stabiliteit zorgen. En het koppel van 13.700 Nm van de hoofdspil staat garant voor voldoende kracht voor zware bewerkingen. De machine is geschikt voor hogedruk koelen tot 140 bar.

Draaifrezen tot 1250 mm doorsnede
De tweede nieuwe Integrex die Mazak in Hannover liet zien, is de e-1250V/8II. Deze is gebouwd voor het bewerken van onderdelen met een grote diameter: tot 1450 mm en een maximale hoogte van 1395 mm. Bij deze Integrexmachine kan de Y-as over 1250 mm worden verplaatst. Eventueel wordt de machine geleverd met een dubbele palletwisselaar. De machine wordt gebouwd op een geheel nieuw ontwikkeld gietijzeren frame, dat voor een hogere stijfheid zorgt. Met deze Integrex richt Mazak zich met name op de lucht- en ruimtevaartindustrie, een marktsegment dat duidelijk als groeisector wordt gezien door veel machinebouwers.

Meer informatie
Yamazaki Mazak Europe

 

Pin It on Pinterest