autodesk cam 360

Het kon niet uitblijven: Audodesk brengt cloudcomputing naar de metaalindustrie. Met het nieuwe product Autodesk CAM 360 doet cloudcomputing zijn intrede in het programmeren van de machines voor de verspaning. CAM 360 wordt de eerste cloud gebaseerde CAM-oplossing , gebouwd op de hoge snelheidsfreestechnologie, ontwikkeld door HSM Works.

 

[quote float=”right”]Virtueel onbeperkte rekenkracht beschikbaar[/quote]

Autodesk heeft de aftrap voor het nieuwe product gegeven tijdens Audodesk University, het evenement dat deze week in Las Vegas plaatsvindt. Autodesk CAM 360 bevat eigenlijk alle ingrediënten die een modern product behoort te hebben. Het draait in de cloud, mensen kunnen online samenwerken en ervaringen worden online met elkaar gedeeld. Die richting gaat het op, denkt Autodesk, dat een jaar geleden HSM Works heeft gekocht. Met CAM 360 zegt het softwareconcern bestaande grenzen in CAD CAM software te willen opheffen. Het gaat dan onder andere de rekenkracht. Nu is die nog beperkt tot de computer van de gebruiker waarop de software draait, door de applicatie via de cloud toegankelijk te maken, krijgen gebruikers haast onbeperkte rekenkracht tot hun beschikking.

 

autodesk cam 360
Online samenwerken aan het CAM programmeren van een complex werkstuk.

Compatible

Autodesk belooft dat alle CAD-data, van welk programma ook, kunnen worden ingelezen. De 360 staat ook voor samenwerken. Teamleden kunnen online uitgenodigd worden ideeën en kennis voor het programmeren van een bepaald product te delen. Ook kun je bibliotheken gebruiken die in de cloud op servers zijn opgeslagen, zonder dat de data fysiek in he eigen lokale netwerk beschikbaar moeten zijn. Via de nieuwe CAM-software krijgen gebruikers toegang tot de modelleergereedschappen uit Fusion 360.

3 en 3+2 assig

In eerste instantie laat CAM 360 toe om 3-assige bewerkingen te programmeren. De 5-assige machines kunnen alleen in 3+2 geprogrammeerd worden. Draaimachines kunnen 2 assig worden geprogrammeerd. CAM 360 is niet het eerste cloud gebaseerde product van Autodesk. “Twee jaar geleden hebben we de grenzen aan het testen en analyseren weggenomen met SIM 360, waarmee je in de cloud kunt simuleren. Fusion 360 was vorig jaar de oplossing voor cloud based design en nu brengen we het laatste stuk, de schakel naar productie, naar de cloud”, aldus Robert Kross, senior vice president.

Autodesk wil CAM 360 volgend jaar stap voor stap beschikbaar stellen. Gebruikers kunnen u al een testversie krijgen.

Bekijk hier een interview met Anthony Graves, productmanager CAM bij Autodesk

Pin It on Pinterest