gerrit-jan de ridder

Omdat de kwaliteit van machinefabrikanten steeds dichter bij elkaar komt te liggen, wordt dienstverlening de doorslaggevende factor waarmee importeurs zich onderscheiden. Dat zegt Gerrit-Jan de Ridder van De Ridder THO in een interview in de nieuwe editie van het digimagazine van Made-in-Europe.

[quote float=”right”]Positief over groeikansen maak-industrie[/quote]

Aan de vooravond van de Techni-Show geeft De Ridder onder andere aan optimistisch te zijn over de groeikansen van de fijnmechanische industrie in de Benelux. Om allerlei redenen besluiten OEM’ers weer meer te gaan produceren in West-Europa. En als opkomende landen zoals China en India straks echt op stoom komen, is de Europese maakindustrie meer dan ooit nodig, verwacht hij.

Klanten helpen geld verdienen

Dat betekent echter niet zonder meer dat er ook weer positieve tijden aanbreken voor alle machine-importeurs. De sleutel tot succes is dienstverlening. Gerrit-Jan de Ridder: “Want het verschil tussen goede en slechte machines is minder geworden. Met dienstverlening op hoog niveau onderscheid je je. Onze applicatiemensen mogen klanten vrij benaderen om behulpzaam te zijn bij rendementsverbetering. Dat wordt alleen maar belangrijker en daarmee onderscheiden we ons. Met deskundigheid kweek je een vorm van respect en vertrouwen bij klanten.”

Schaublin

De Ridder gaat ook nog in op de nieuwste vertegenwoordiging, die van Schaublin precisie draaimachines. Hij ziet ondanks de opmars van het harddraaien wel degelijk perspectief voor het slijpproces. “Slijpen is nog steeds een goedkopere bewerking. En we kunnen met slijpen veel meer doen.” Het gaat dan ook niet alleen om de µm, ook om hoe je deze nauwkeurigheid bereikt.

orthodutchOrthodutch

De Ridder heeft overigens recent een nieuw bedrijf opgericht, Orthodutch. Hiermee stapt hij in een heel nieuwe markt, namelijk die van aangepaste schoenen en schoenzolen. De doelgroep: orthopeden en podologen. Hij legt uit: “Nederland telt 2.000 podologen, die net als een opticien alles zelf willen doen. Daarnaast zijn er nog 400 fabrikanten van aangepaste schoenen in de Benelux. Wij hebben voor hen een compleet turn key pakket samengesteld op basis van een I-mes freesmachine uitgebreid met specifieke extra’s als een scanner om de voetzool te meten en een softwarepakket dat de uitkomsten van de scan vertaalt naar een freesprogramma. Want deze doelgroep heeft geen freeservaring. Je moet het ze dus gemakkelijk maken.”

 

Lees hier het volledige interview met Gerrit-Jan de Ridder.

Pin It on Pinterest