Halter LoadAssistant

Plug & play automatisering: dat is het recept waarmee verspanende bedrijven hun rendement kunnen verbeteren, denkt Wouter van Halteren. Deze week krijgt een aantal verspaners in de Fastemfabriek in het Duitse Issum een sneak preview van de robotcel die zowel frees- als draaimachines kan beladen.

[quote float=”right”]Robotlader voor frees- én draai-machine[/quote]

Verspanende bedrijven zien hun groeiambities belemmerd doordat hun machines te weinig spindeluren maken. Daarnaast zien ondernemers af van nieuwe investeringen door een gebrek aan vakkrachten. Automatisering biedt een uitweg, ook in de hele kleine bedrijven. “Maar dan moet automatisering wel laagdrempelig zijn”, benadrukt Wouter van Halteren. Nadat hij verleden jaar bij Style High Tech is weggegaan, heeft hij samen met de engineers van Fastems een simpel en compact robotlaadsysteem ontwikkeld waarmee zowel een frees- als een draaibank onbemande uren kunnen maken. Dit is de Halter LoadAssistant.

 

Wouter van Halteren bij de Halter LoadAssistant.
Wouter van Halteren bij de Halter LoadAssistant.

Korte omsteltijden cel

Een cel die als standaardsysteem wordt aangeboden, in één uitvoering voor 10 kilogram en een andere voor 20 kilogram handling. Dat is het. Meer smaken zijn er niet. Producten van 23 mm rond tot 250 mm rond kunnen in een van de vier meegeleverde rasterplaten worden gezet. In tegenstelling tot andere systemen is de Halter LoadAssistant geschikt voor meerdere diameters product in een rasterplaat. En je kunt er rechthoekig materiaal in kwijt, zonder het raster te hoeven verwisselen. Hierdoor reduceert hij de omsteltijden van de robotcel. De software herkent automatisch de machine waar de cel aan gekoppeld is.

Fastems produceert

De productie van de complete cel gebeurt bij Pneumotec, een dochteronderneming van Fastems in Issum, vlakbij Krefeld (D). Op 12 en 13 februari kunnen geïnteresseerden hier alvast een sneak preview van de robotcel krijgen. De presentatie aan het grote publiek gebeurt op de Techni-Show waar Halter CNC Automation de cel bij een aantal dealers op hun stand presenteert.


Digimagazine

In het digimagazine dat vandaag online gaat, staat een uitgebreider interview met Wouter van Halteren over zijn visie op automatisering en de specifieke eigenschappen van de LoadAssistant.

 

Meer informatie

Halter CNC Automation

 


Pin It on Pinterest