Als onderdeel van MakerDays in Eindhoven vindt op 27 maart de tweede editie van Additive World Conference plaats. Tijdens dit congres zal een groot aantal internationale sprekers hun visie geven op de toekomstige rol van additive manufacturing en welke eisen hieraan gesteld worden, wil 3D printen doorbreken in de hightech industrie. Tot de sprekers behoren Dieter Schwarze van SLM Solutions en Bastian Schäfer van Airbus. Additive Industries is ook een van de partners in de past opgerichte AM Academy.

Internationale sprekers in Eindhoven

Additive Industries tekent voor de organisatie van dit congres, dat, aldus CEO Daan Kersten, moet gaan uitgroeien tot een podium voor 3D-print professionals uit de industrie. De bijeenkomst is met name bedoeld voor beslissers uit de industrie. In één dag tijd worden ze bijgepraat over de stand van zaken. Het gaat dan niet alleen om de technologie van de machines, maar ook om aspecten als topologie-optimalisatie, toepassingen van 3D printen in de luchtvaart en software gebaseerde supply chains als de toekomst van de maakindustrie. Keynotesprekers zijn Peter Weijmarshausen, oprichter en CEO van Shapeways (What is needed to build the largest 3D printing factory in the world?) en Phil Reeves van Econolyst (Looking long – The need for alternative solutions to stimulate mainstream adoption of additive manufacturing). Phil Reeves is directeur van een Brits consultancybureau dat onder andere bedrijven ondersteunt om 3D printen als technologie te implementeren. De interesse vanuit de high tech industrie voor additive manufacturing groeit, wat alleen al blijkt uit de vele symposia op dit vlak. De unieke eigenschappen van deze nieuwe additieve technologie zorgen voor een grote vormvrijheid, ontwerp van lichtgewicht en toch stijve constructies, geïntegreerde samenstellingen, geoptimaliseerde temperatuurbeheersing en een verkorting van het innovatieproces.

ADD13001-01 Logo additive world0Programma

Op de Additive World Conference in Eindhoven spreken verder

•    Joris Laarman LAB, Tim Geurtjens: Mx3D Printing

•    IBM, Paul Brody: The Software Defined Supply Chain – 3D Printing & The Future Of Manufacturing (keynote)

•    Altair Engineering GmbH, Mirko Bromberger: Technology Symbiosis: Additive Manufacturing & Topology Optimization

•    SLM Solutions GmbH, Dr. Dieter Schwarze: Selective Laser Melting With High Productivity

•    Airbus, Bastian Schäfer: Additive Manufacturing in aerospace

•    Metalysis Ltd., Dr. Kartik Rao: A revolutionary approach to making titanium for additive manufacturing

•    3D Systems, Kevin McAlea: Manufacturing the future

Daan Kersten, co-founder & CEO van Additive Industries treedt op als dagvoorzitter.

MakerDays

De conferentie vindt plaats tijdens MakerDays, een nieuwe initiatief voor Zuid Nederland, genomen door Additive Industries, Eindhoven 365 en Jakajima, eveneens de organisator van het 3D Printing Event. MakerDays Eindhoven is een exponent van een wereldwijd initiatief gericht op de maakindustrie. Het evenement richt zich zowel op de professionals als de passionate makers en heeft tot doel om mensen met een passie voor het maken van nieuwe producten, processen en systemen te verbinden. Onderdelen van MakerDays (26 tot en met 30 maart) zijn onder andere een Mini Maker Fair, een seminar over 3D printed electronics en een studiedag gewijd aan het Internet der Dingen.

AM_Academy_logoAdditive Manufacturing Academy

Additive Industries is overigens ook een van de partners in de nieuwe Additive Manufacturing Academy, waaraan verder meedoen Fontys Hogescholen en Mikrocentrum en Additive Industries coördineren educatie op het gebied van Additive Manufacturing. Additive Manufacturing Academy (AM Academy) heeft de ambitie om het kennisniveau van de Nederlandse industrie op het gebied van 3D printen structureel en continu te ontwikkelen tot ‘World Class’. Hiervoor wordt een samenhangend pallet aan opleidingen, trainingen, workshops en master classes op het gebied van industrieel 3D printen en Additive Manufacturing ontwikkeld, waarin alle aspecten van 3D printen integraal bekeken worden. Dit reikt van 3D ontwerp en engineering via materiaalkeuze en het daadwerkelijke printproces tot het nabewerken, testen en kwalificeren. AM Academy is een ‘not for profit’ initiatief waarin initiatiefnemers Fontys Hogescholen, Mikrocentrum en Additive Industries nauw samenwerken. Fontys richt zich binnen haar Center of Expertise op hands-on trainingen in haar nieuwe objeXlab. Additive Industries organiseert masterclasses voor beslissers uit de (maak)industrie.

 

Meer informatie

Additive World Conference

MakerDays

AM Academy

 

 

Pin It on Pinterest