Heller FP10000

Fokker Landing Gear in Helmond investeert in een Heller FP10000 5-assig bewerkingscentrum. De nieuwe machine is uitgevoerd met een palletwisselaar voor pallets van 1000 bij 1000 mm en wordt van de zomer geïnstalleerd.

[quote float=”right”]5-assig bewerkings-centrum voor productie landinggestellen[/quote]

Fokker Landing Gear is hard op weg om wereldwijd marktleider te worden in de productie van landingsgestellen voor helikopters en vliegtuigen. Om deze strategie verder in te vullen, heeft het bedrijf een order geplaatst voor een nieuw 50-assig bewerkingscentrum bij Heller. De keuze is gevallen op het type FP10000. Deze machine kan gezien worden als opvolger van de bekende MCH-C modellen.

Palletwisselaar

De machine is uitgevoerd met een palletwisselsysteem voor pallets van 1.000 x 1000 mm en een universele zwenkkop met HSK 100 opname. De thermisch stabiele en compacte freeskop heeft 8.000 -1./min, 60 kW en 1.146 Nm. De freeskop, met een C-as zwenkbereik van +15⁰ tot -195⁰, is standaard voorzien van waterkoeling met een spilgroei-compensatie en het unieke nul-spil systeem. Dit laatste betekent dat bij een eventuele crash de freesspil in een maximaal tijdsbestek van 3 uur te vervangen is. De robuuste opbouw van de machine staat borg voor een hoge nauwkeurigheid bij hoge verspaningskrachten, typisch in het bewerken van luchtvaartonderdelen. De machine wordt in augustus van 2014 geleverd.

Heller FP10000 kopie

Meer informatie

Fokker Landing Gear

Heller

Oude Reimer

 


1 gedachte over “Fokker Landing Gear koopt Heller FP10000

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest