Hermle pakt op de komende huisshow uit met twee primeurs: een nieuw 5-assig bewerkingscentrum C12U en een palletwisselaar met 18 palletplaatsen. Deze laatste wordt gekoppeld aan een C22 U bewerkingscentrum. Alles bij elkaar toont de Duitse machinebouwer 30 machines, al dan niet geautomatiseerd.

 

C 12 U voor kleine werkstukken

Met de Hermle C12U rondt de machinebouwer het programma naar beneden af. Het gaat hier om een 5-assig bewerkingscentrum met een bereik van 350 bij 440 bij 330 mm (X-Y-Z) voor zowel 5-vlaks als 5-assig simultaan bewerken. Als richtlijn voor de werkstukafmetingen geeft de machinebouwer een kubus van 265 mm hoog op of ronde delen met een doorsnede van maximaal 320 mm. Het gaat hier om een voorpremière, de echte introductie is gepland voor de AMB na de zomervakantie.

Hermle C12UCompact en dynamisch

De Hermle C12U doet qua prestaties weinig onder voor de grotere uitvoeringen in de reeks en is net zo goed een machine voor hoge productiviteit. Dat komt onder meer tot uiting in de bijzondere Dynamikversie die van de machine beschikbaar komt. In deze uitvoering draait de A-as in plaats van 22 keer per minuut 55 keer om zijn as, de C-as gaat van 40 naar 80 keer.Het zwenkbereik bedraagt voor alle uitvoeringen +/- 115 graden. De ijlgang wordt in de Dynamikversie verhoogt naar 50 m/min (standaard 30 m/min) en de versnelling bedraagt het dubbele, 8 m/s2 (standaard 4 m/s2). De compactheid komt vooral tot uitdrukking in het gereedschapsmagazijn: of je nu de standaardversie met 36 plaatsen of de uitgebreide versie met 71 plekken kiest, het ruimtebeslag verandert niet. Hermle levert ook deze machine met de Heidenhainbesturing. Spindels zijn levertbaar vanaf 12.000 omw / minuut tot 42.000 omw / minuut.

 

hermle
De huisshow bij Hermle vindt dit jaar plaats van 9 – 12 april,

18 palletplaatsen

Deze nieuwe machine kan gekoppeld worden aan de nieuwe palletwisselaar PW 150, die over 18 palletplaatsen beschikt. Op de huisshow in Gosheim staat deze nieuwe palletwisselaar gekoppeld aan een C 22 U. De machinebouwer toont ook nog tal van andere automatiseringsoplossingen tijdens de huisshow. Hieraan nemen nog 50 andere bedrijven deel, waaronder veel gereedschapfabrikanten (zoals Mapal, Komet Group, Walter, Sandvik, Kennametal en Iscar) evenals spelers op het vlak van meettechnologie (onder meer Blum Novotest, Zoller en Renishaw) en een groot aantal aanbieders van CAD/CAM software voor de verspaning, zoals CAM-programma’s. Heidenhain en Siemens zijn aanwezig als leveranciers van machinebesturingen.

Open huis

Het Open Huis bij Hermle vindt plaats van 9 – 12 april in de fabriek in Gosheim. Meer informatie: Hermle Nederland.

 

 

 

Pin It on Pinterest