Deckel Maho Pfronten

Deckel Maho Pfronten heeft de nieuwe montagehal voor XXL-machines in gebruik genomen. In de meer dan 1000 vierkante meter grote productiehal wordt onder andere de DMU 600 P gebouwd.

 

DMG Mori Seiki verdubbelt capaciteit voor grote CNC-machines

Met een hallenhoogte van 16 meter en een kraancapaciteit van in totaal 100 ton, is dit volgens de Duitse machinebouwer een van de meest moderne productiefaciliteiten voor grote CNC-machines ter wereld. Tot 4 XXL-machines kunnen er gelijktijdig worden afgebouwd. De fundamenten zijn zelfs zo aangelegd dat 2 machines van het formaat DMU 600 P tegelijkertijd in productie kunnen zijn en ook in de hal afgenomen worden. Deze machine is geschikt voor werkstukken tot 40 ton eigen gewicht en heeft een bereik in de X-richting van 6 meter.

 

Vorig jaar was tijdens de huisshow in Pfronten deze 28 meter lange versie van de DMU 600 P in aanbouw.
Vorig jaar was tijdens de huisshow in Pfronten deze extra lange versie van de DMU 600 P in aanbouw.

 

Klimaatbeheersing en energiebesparing
DMG heeft niet alleen op de afmetingen gelet bij de bouw van de nieuwe productiehal. Nauwkeurigheid is net zozeer een thema geweest. Een klimaatinstallatie houdt de temperatuur constant binnen een bandbreedte van plus of min 1 graad. Deze klimaatinstallatie wordt aangestuurd met grondwater om te koelen en gas om te verwarmen via een warmtewisselaar. Deze installatie is onderdeel van het energiebesparingsprogramma van DMG Mori Seiki, dat tot doel heeft in 2015 liefst 30 procent energie te besparen.

 

Bekijk hier boven een timelapsvideo van de opbouw van een een DMU P 600

 

DMU 600 P in aanbouw
In de hal bouwt Deckel Maho jaarlijks zo’n 12 grote machines, die gemiddeld een doorlooptijd kennen van 16 weken. Daarmee is de capaciteit verdubbeld ten op zichte van de oude situatie. In een aangrenzende hal gebeurt de voormontage van onder andere de portalen. Andere componenten worden just in time aangeleverd aan de montageploeg in de nieuwe hal. Tijdens de opening was het vlaggenschip van Deckel Maho Pfronten in aanbouw, de DMU 600 P met een werkbereik van 6000 bij 4200 bij 1250 mm. Voor de opening waren klanten uit de luchtvaartindustrie, de stempel- en matrijzenindustrie en energiesector uitgenodigd. In het seminarprogramma rondom de officiële opening stonden thema’s op de agenda zoals het frezen van composieten, high performance frezen, zware verspaning en vertandingsfrezen.

Pin It on Pinterest