Ook Hurco stapt in 3D-printen. De Amerikaanse machinebouwer heeft een patent aangevraagd voor een adapter die van een CNC-freesmachine een 3D-printer maakt. Dit is mogelijk door de nieuwe besturing die op de IMTS in Chicago gepresenteerd zal worden.

 

Amerikaanse machinebouwer vraagt patent aan op additive manufacturing adapter

De Amerikaanse machinebouwer heeft recent officieel een patent voor de adapter aangevraagd bij het US Patent and Trademark Office. De additive manufacturing adapter zorgt in combinatie met de speciale besturing van Hurco ervoor dat een freesmachine ook laagsgewijs producten kan opbouwen. “Dit is opnieuw een Hurco innovatie die geavanceerde technologie beschikbaar maakt voor een brede klantendoelgroep. Met deze nieuwe additive manufacturing mogelijkheid, kunnen klanten in één machine van print naar kunststof prototype naar gereed metalen product gaan, zonder meerdere set ups en zonder meerdere prototypes met bijbehorende materiaalkosten”, zegt Gregory Volovic, president van Hurco Companies. De machinebouwer gaat dus duidelijk de richting op van een hybride machine, zoals anderen dat ook doen.

 

Nieuwe besturing
In het persbericht dat Hurco heeft verspreid, wordt nog niet veel prijs gegeven over de nieuwe technologie. Wel zegt men duidelijk dat de AM-adapter en CNC-besturing het mogelijk maken om in de CNC-machine 3D-printen toe te passen zonder dat een afzonderlijke printer nodig is. Hurco wil nog andere additive manufacturing technieken toevoegen. Alles hangt samen met de nieuwe besturing die de machinebouwer over twee maanden op de IMTS in Chicago zal introduceren. Volovic zegt dat Hurco mogelijkheden gaat aanbieden die niemand anders op een CNC-machine aanbiedt vandaag de dag.

 

Additive manufacturing heeft impact
Op een companyblog schreef Hurco vorig jaar al niet te verwachten dat additive manufacturing de traditionele productiemethoden gaat vervangen. Maar dat het op de een of andere manier wel het dagelijks leven van ons allen gaat beïnvloeden. De belemmering die men toen zag lag vooral aan de materiaalkant. Niet alle materialen die je kunt 3D-printen zijn de meest geschikte materialen en het combineren van materialen lukt niet altijd even goed. Mike Cope, de auteur van het Hurcoblog, schreef vorig jaar wel:

“Bedenk dat de iPhone en iPad zes jaar geleden niet bestonden. Bedenk hoe deze technologie ons leven heeft veranderd gedurende zo’n korte tijd. Ik geloof dat additive manufacturing hetzelfde gaat doen.”

 

Made-in-Europe wordt in september voor een weekje Made-in-USA om live van de IMTS te berichten.

FOTO: Hurco maakt 3D-printen straks mogelijk op een CNC-freesmachine, zoals we die allemaal kennen. De foto toont de huidige configuratie (Foto: Hurco).

1 gedachte over “Hurco AM-adapter maakt van freesmachine een 3D-printer

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest