Pascal Boillat

De naamsverandering van de machinebouwdivisie van Georg Fischer begin dit jaar in GF Machining Solutions heeft hier en daar klanten de wenkbrauwen doen fronsen. Worden bekende merknamen zoals AgieCharmilles en Mikron aan de kant geschoven? “Beslist niet”, zegt Pascal Boillat, president van deze divisie van het Zwitserse industrieel concern. “We geven onze merknamen beslist niet op.”

 

We staan in de markt als een bedrijf dat oplossingen voor de maakindustrie biedt

De reden voor de naamswijziging is dat men meer op één lijn wil zitten met de andere divisies van Georg Fischer, het moederbedrijf. En de naam GF Machining Solutions sluit beter aan bij het brede portfolio van de groep en bij wat de markt vandaag de dag vraagt. “We staan niet alleen als machineleverancier in de markt, maar als een bedrijf dat oplossingen voor de maakindustrie biedt.”

 

Nauwer samenwerken
Er steekt nog een reden achter de naamswijziging. Pascal Boillat wil dat de merken binnen de divisie nauwer met elkaar gaan samenwerken. One stop shopping, daar moet het naar toe. Eén aanspreekpunt als een klant bijvoorbeeld een complete cel met zowel frees- als vonkmachines als automatisering bestelt. Door nauwer samen te werken, kan de divisie ook gerichte oplossingen ontwikkelen voor bepaalde marktsegmenten. Aerospace, automotive, elektronica en medische industrie zijn de kernmarkten, naast de algemene verspanende industrie. Hij zoekt bewust deze spreiding om minder kwetsbaar te zijn voor schommelingen in de markt. “Er komen nieuwe crisissen; die keren altijd terug in de machinebouw. Door op marktsegmenten te focussen met verschillende cycli, worden we minder gevoelig voor crisissen.” Als Pascal Boillat over dedicated oplossingen voor bijvoorbeeld de luchtvaartindustrie praat, dan betekent dit niet dat de groep speciaalmachines gaat bouwen. De basis voor deze marktgerichte oplossingen is de bestaande technologie. “We passen onze machines aan voor bepaalde bewerkingen.”

 

Lees het volledige interview met Pascal Boillat

Pin It on Pinterest