Seco MF4

De MF4- en MF5-geometrieën van Seco zijn twee typische voorbeelden van een aangepaste geometrie, die effectiever zijn voor het bewerken van austenitisch roestvaststaal.

Aangepaste gereedschappen voor maximale prestaties

 

Lees ook het artikel over de ontwikkeling van nieuwe richtlijnen voor het bewerken van austenitische roestvaste staalsoorten

Veel snijgereedschappen leveren zeer acceptabele prestaties in uiteenlopende materialen onder allerlei snijomstandigheden en bewerkingsparameters. Voor eenmalige bewerkingen met middelmatige productiviteits- en kwaliteitseisen kunnen deze gereedschappen een kostenefficiënte keuze zijn. Voor maximale prestaties wijzigen en balanceren gereedschapsfabrikanten echter continu uiteenlopende gereedschapselementen om snijgereedschappen te maken die optimale productiviteit en procesbetrouwbaarheid in specifieke werkstukmaterialen opleveren.

 

Conventionele draaigeometrie
Basisvoorbeelden van geometrieverschillen die de prestaties wijzigen, zijn de snijplaten met conventionele draaigeometrie van Seco, zoals M3 en M5, die worden gekenmerkt door negatieve snijkantgeometrieën (vrijloophoek van 0°) en T-randen tussen de snijkant en het spaanvlak van het gereedschap. De M3-geometrie is een veelzijdige halfruwe geometrie die een goede standtijd en spaanbreking in uiteenlopende werkstukmaterialen biedt. M5-geometrieën zijn bedoeld voor veeleisende ruwtoepassingen met grote voeding en combineren hoge snijkantsterkte met relatief lage snijkrachten.

 

Alternatief voor M3 en M5
De M3- en M5-geometrieën zijn veelzijdig en sterk, maar niet volledig scherp en produceren veel warmte door vervorming bij het bewerken van austenitisch roestvast staal. Voorbeelden van gereedschapsontwerpen die effectiever kunnen zijn bij het bewerken van roestvast staal, zijn de MF4- en MF5-geometrieën van Seco. Deze geometrieën zijn scherp en positief, met smallere, positieve T-randen die bijdragen aan het behouden van de scherpte en tegelijkertijd ondersteuning bieden achter de scherpe snijkant. De geometrieën zijn ontworpen voor open en vrij snijden in medium- tot finiseertoepassingen op staal en roestvast staal. De MF5-geometrie is met name effectief in toepassingen met grote voeding.

 

Lees ook het artikel van Seco Tools over de noodzaak voor nieuwe richtlijnen voor het verspanen van RVS.

 

1 gedachte over “Seco MF4 en MF5: specifieke geometrieën voor specifieke materialen

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest