FFG Europe

Meer dan 10.000 B2B-meetings: daar rekenen de organisatoren van Airtec 2014 op. Voor de 9e keer komt de internationale toeleveringsindustrie aan de aerospace-sector bijeen op deze beurs in Frankfurt. Tegelijkertijd met de B2B-meetings presenteren onderzoekers en experts van grote luchtvaartbedrijven hun recente ervaringen met nieuwe productietechnologie.

 

B2B-platform koppelt exposanten aan inkopers

Hoewel Airtec 2014 pas 28 oktober start, is de beurs virtueel al gaande. Vanaf medio september kunnen de 500 exposanten namelijk individuele afspraken plannen met inkopers, supply chain managers en engineers en onderzoekers van de OEM’ers in de luchtvaartindustrie. Daartoe gelden niet alleen de vliegtuigfabrikanten zelf, ook de producenten van motoren et cetera. Alle grote namen uit de sector hebben toegezegd mee te doen aan het platform van Airtec 2014. De gesprekken vinden in intervallen van 30 minuten plaats, ze bieden dus meer mogelijkheden dan het vaker toegepaste speeddate concept. Bovendien vinden de gesprekken op de stand van de exposant plaats. De organisatoren verwachten voor de huidige editie zo’n 500 exposanten op de beurs, afkomstig uit 45 landen. Hieronder zijn ook tal van kleinere en middelgrote bedrijven uit zowel Europa, de VS als Azië.

 

aerospace
Deze infographic van Boeing illustreert de groei in de luchtvaartindustrie.

 

3D-printen voor aerospace
Tegelijkertijd met de beurs en de B2B-meetings zijn er meerdere congressen. In totaal vinden er 7 symposia plaats, rondom thema’s als onder andere helicopters, onbemande vliegtuigen, sensortechnologie en testapparatuur en global supply chain management. Het belangrijkste congres is Supply on the Wing, helemaal gewijd aan state of the art productietechnolgie voor de aerospace industrie. De presentaties bieden met name inzicht in de nieuwe technieken die ook voor kleinere toeleveranciers belangrijk kunnen zijn om een positie in deze industrie op te bouwen of te versterken. Een speciale sessie van Supply on the Wing is gewijd aan de mogelijkheden die additive manufacturing aan de aerospace industrie biedt. Ook composieten krijgen een apart blok.

FOTO: Een rib voor een Airbus A-340, gefreesd op een Jobs machine.

Meer informatie
Airtec 2014

Pin It on Pinterest