Sandvik IMTS

Zo’n 214.000 muntjes, met een gezamenlijke waarde van 65.000 Amerikaanse dollars, zijn er in een bijzonder mosaïc verwerkt dat Sandvik Coromant op de IMTS heeft onthuld. Waarom 65.000 dollar? Dat vertegenwoordigt precies de economische waarde die de Amerikaanse maakindustrie elke seconde toevoegt aan de economie.

 

Amerikaanse maakindustrie produceert elke seconde voor 65.000 dollar

 

Het was een leuke, maar vooral treffende stunt die Sandvik Coromant op de derde dag van de IMTS in Chicago had bedacht. Een kunstenaar heeft van een vrachtagenlading vol muntjes een mosaïc gemaakt, ter grootte van ongeveer 1,65 meter bij 1,65 meter. Het kunstwerk weegt meer dan een ton en krijgt een vermelding in het Guiness Book of Records. Voor het opbouwen van het mosaic heeft de kunstenaar dimes, nickels, pennies, dollar coins en quarters gebruikt. Sandvik wil met dit initiatief onderstrepen hoe belangrijk e maakindustrie is.

Manufacture our future
Maar de gereedschapfabrikant richt zich hiermee ook op de doelgroep jongeren. Het mosaïc verbeeldt een vakman die een tandwiel vasthoudt dat rondom een wereldbol is geplaatst. Een set stijgende staafdiagrammen symboliseert de groei van de Amerikaanse maakindustrie. Manufacture our Future maakt het als ondertitel compleet. In de maakindustrie kun je je carriere ontwikkelen. “We willen hiermee bewustzijn creëren over de vitale rol van onze industrie in de Amerikaanse economie en de vele carrièremogelijkheden die er zijn”, aldus Klas Forström, president van Sandvik Coromant.

Sandvik heeft samen met enkele partners tijdens de IMTS een donatie gedaan voor het sensibiliseren en opleiden van jongeren voor de metaalindustrie.
Sandvik heeft samen met enkele partners tijdens de IMTS een donatie gedaan voor het sensibiliseren en opleiden van jongeren voor de metaalindustrie.

Zomerkampen voor jong talent
Het geld, samen met donaties van partners zo’n 83.000 dollar, wordt geschonken aan The Manufacturing Institute, een non-profit organisatie die zich inzet voor het werven van en opleiden van world-class manufacturing talent. Hiermee kunnen zomerscholen voor jongeren worden gefinancierd, evenals andere initiatieven zoals een Step Ahead, dat zich met name richt op meer meisjes in de maakindustrie. De check werd bij de onthulling van het kunstwerk overhandigd door Eduardo Martin, president Sandvik in Amerika, aan Jennifer McNelly, president van het instutuut.. De opbouw van het mosaic is maandag, de eerste dat van de IMTS, gestart.

Pin It on Pinterest