SMTCL

De Chinese machinebouwer  SMTCL gaat een fabriek bouwen in Amerika. Hier wil men in eerste instantie machines gaan produceren voor de Noord-Amerikaanse markt. Daar gaat de fabrikant direct concurreren met Haas. Dat is op de IMTS bekend gemaakt.

Chinese machinebouwer zet nieuwe stap op wereldmarkten

Het Chinese SMTLC gaat zo snel mogelijk machines bouwen in de VS. Het onderzoek naar de beste plek daarvoor en de selectie van machines die hiervoor in aanmerking komen, is in volle gang, zo heeft Jerry McCarty, chief operating officer van SMTCL bekend gemaakt. “De VS kunnen momenteel in de maakindustrie de concurrentie met China aan”, aldus McCarter in een toelichting op de plannen. Hij is ervan overtuigd dat met de terugkeer van de maakindustrie in de VS ook de machinebouw terugkeert.

 

Nieuwe Brio-serie

Op de beurs toont het concern in totaal 7 nieuwe machines, waaronder de geheel nieuwe draai- en freesmachines uit de Brio-serie die  nieuw is ontwikkeld.. Het 3-assig verticaal bewerkingscentrum met Siemens 808D besturing wordt aangeboden voor 47.000 dollar; de draaibank (ook met Siemensbesturing) voor 33.000 dollar. SMTL gaat op de Amerikaanse markt direct de concurrentie aan met Haas. “Uiteindelijk zal deze concurrentie ons beiden beter maken”, zegt McCarter. SMTCL is vanuit Duitsland ook in Europa bezig met de opbouw van een dealernetwerk.

 

Pin It on Pinterest