De vele initiatieven rondom 3D-printen die momenteel als paddenstoelen uit de grond schieten, zijn goed om de technologie bekend te maken. Maar de BV Nederland schiet hier niks mee op. “We hebben in Nederland geen regering zoals in China die hier een topthema van maakt”, zegt Peter Legierse, voorzitter van de branchevereniging RapidPro.

BV Nederland heeft krachtenbundeling 3D-printen nodig

Peter Legierse doet deze uitspraak in een dubbelinterview met Els van de Ven, beursmanager RapidPro bij het Mikrocentrum. Het interview verschijnt volgende week in de eerste editie van het 3D-print magazine. Beiden pleiten voor een krachtenbundeling in plaats van de huidige versnippering van activiteiten rondom 3D-printen.

 

RapidPro
Els van de Ven en Peter Legierse: krachtenbundeling nodig.

Voorbeeld aan België
Peter Legierse vindt dat Nederland een voorbeeld mag nemen aan België, waar de universiteit in Leuven twee decennia geleden is doorgegaan met de ontwikkeling van de technologie met als resultaat anno 2014 succesvolle bedrijven op het gebied van additive manufacturing. Volgens hem krijgt het onderwerp in Nederland nog te weinig aandacht in het onderwijs doordat de Haagse politiek niet hierin investeert. Dat is wel nodig om zowel de zakelijke als de consumentenmarkt te ontwikkelen, denken Legierse en van de Ven. “Als we de krachten bundelen, kunnen we meer bereiken”, zegt Els van de Ven.

 

Actiever naar buiten treden
Branchevereniging RapidPro wil de komende tijd actiever naar buiten treden. Zo wil men het werk dat sinds de oprichting achter de schermen is verzet, zichtbaarder maken voor de sector. De vereniging stelt zich ook open voor iedereen die professioneel met additive manufacturing te maken heeft.

 

Gratis 1e editie
De eerste editie van het nieuwe 3D-print magazine wordt 22 oktober uitgereikt aan Daan Kersten en Jonas Wintermans , oprichters en respectievelijk ceo  en coo van Additive Industries. In 2015 verschijnen er 2 edities, in het voor- en najaar. Wie een abonnement neemt, krijgt de eerste editie gratis toegestuurd.

Pin It on Pinterest