Goed nieuws voor de leerlingen in Eindhoven: de nieuwe LITZ 5-asser gaat naar het centrum voor Innovatief Vakmanschap

In de verspaning bepalen veel factoren het succes: van gereedschap en machine tot en met de opspanning en vooral de programmering. Een aantal van deze zaken komt zowel in theorie als praktijk aan bod in het seminar High Tech Frezen van Van Hoorn Carbide en het Teclab in Eindhoven gezamenlijk organiseren.

 

Wat de gereedschappen betreft, gaat het deze dag zowel om de frezen met diamantcoating, de diepgatboren van Botek (waarvan Van Hoorn Carbide de officiele dealer is) en de klantspecifiek ontwikkelde frezen van de Nederlandse gereedschapproducent. Van Hoorn biedt namelijk naast de standaard catalogusproducten ook de mogelijkheid om productspecifieke gereedschappen te ontwikkelen.

Van Hoorn Carbide demonstreert onder andere de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van diamantcoatings voor gereedschappen.
Van Hoorn Carbide demonstreert onder andere de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van diamantcoatings voor gereedschappen.

Tijdens een van de lezingen wordt ingegaan op de voordelen die dit biedt. In twee andere presentaties komen de nieuwe ontwikkelingen in de diamantcoating én het diepgatoren aan bod. Het Teclab verzorgt direct aansluitend op de presentaties op de aanwezige machines een demonstratie, zowel van het frezen met diamantgecoate frezen, als diepgatboren met de Botek-boren als ook het frezen met specials. Het Teclab zet hiervoor onder andere de 5-assige freesmachine van Litz Hightech in.

 

CAM-programmeren met Edgecam
Het andere thema van de dag is programmering. Dit wordt een alsmaar belangrijker onderdeel in het verspaningsproces. Een gastspreker van ATS EdgeIT (de nieuwe naam van WIA) toont tijdens het seminar de mogelijkheden van CAM-programmering met Edgecam, gaat in op de laatste ontwikkelingen in dit pakket en geeft praktische tips voor het gebruik van deze software. Ook deze presentatie wordt afgesloten met een praktische demo op een van de machines in het Teclab.

 

Het seminar High Tech Frezen vindt op woensdag 26 november plaats bij het Teclab in Eindhoven. Deelname kost 150 euro (excl BTW) per persoon. Meer informatie vind je hier. Van Hoorn Carbide, Teclab en WIA / ATS EdgeIT en de Ridder THO werken overigens sinds enige tijd nauw samen. Naast kennisoverdracht richting de high tech industrie in Nederland werken ze ook samen bij activiteiten gericht op studenten van het Teclab / Summa College . Het seminar is eveneens een resultaat van deze samenwerking.

 

Pin It on Pinterest