Isog S22

De gepatendeerde verticale bouw van de slijpmachines van het vroegere Michael Deckel en het huidige ISOG, levert in de praktijk wezenlijke voordelen op. Op de AMB presenteerde het bedrijf zich onder andere met een nieuwe vertegenwoordiging in de Benelux, MachinImmo.

 

Precies en productief gereedschap- en productieslijpen

Sinds december 2013 geven algemeen directeur Martin Sackmann en technisch directeur Thomas Seyssler gezamenlijk leiding aan het bedrijf ISOG, de voortzetting van Michael Deckel. Dit jaar moesten de eigenaren beslissen of ze de naam Michael Deckel verder wilden voeren of niet. “We investeren het geld liever in ontwikkeling van onze technologie dan in het overnemen van een naam”, zo verklaart Martin Sackmann de keuze om de oude naam te laten vervallen en onder ISOG verder te gaan. “We willen de technologie terugbrengen naar waar deze voor staat: precisie slijpmachines voor bedrijven die nauwkeurigheid en productiviteit zoeken.”

 

Verticaal
Het handelsmerk van ISOG is de verticale opbouw van de machine. De gereedschapspindel (A-as) staat loodrecht op het te slijpen werkstuk. Dit gepatenteerd concept levert volgens Sackmann in de praktijk grote voordelen op, waarbij het belangrijkste is dat er heel andere krachten in de machine spelen. Daarnaast is deze manier van bouwen compact en is de massa die verplaatst moet worden geringer, wat de stijfheid ten goede komt; zijn de positioneerafstanden kort, kunnen gemakkelijker grote gereedschappen worden gebruikt en is het beladen van de machine relatief eenvoudig, ook eventueel door een robot. Door de spindel verticaal te plaatsen, kan een groot deel van de aandrijving buiten de werkruimte van de machine worden gehouden.

 

Technische achtergrond
Martin Sackmann ziet kansen voor het bedrijf om als nichespeler een positie in deze markt te behouden en te versterken. De Amerikaanse markt trekt aan; in China worden complexere producten gemaakt dus neemt de behoefte aan kwaliteit toe. En ook in Europa kan ISOG gereedschapslijpers de juiste oplossing bieden. “Slijpen blijft belangrijk. We zullen best wel toepassingen kwijtraken aan andere technieken, maar aan de andere kant komen er ook nieuwe toepassingen bij.” Waar het in Europa om gaat, is dat je het hoge kostenniveau als gereedschapslijper kunt rechtvaardigen. En dan komt het op de technologie aan. “Een klant die met de tijd meegaat, hecht waarde aan kwaliteit en beseft dat kwaliteit zijn prijs heeft. Maar ondanks dat onze machines duurder zijn, is het product dat we slijpen niet duurder doordat we direct nauwkeurig frezen. We zijn sneller, nauwkeuriger en hebben minder uitval.”

Lees het hier volledige interview met Marin Sackmann en Manu Coppens van MachinImme, dat ISOG in de Benelux vertegenwoordigt.

Pin It on Pinterest