Doosan

Doosan wil binnen vijf jaar doorstoten naar de top 3 van fabrikanten van frees- en draaicentra. In deze strategie krijgen de dealers een belangrijke rol. “De ambities van Doosan passen één op één op die van Dormac”, zegt Joost Verschure, commercieel directeur bij de Nederlandse dealer. “Wij groeien omdat we investeren in onze klantrelaties.”

 

Doosan en Dormac: one team Doosan

Doosan Infracore Germany, verantwoordelijk voor de Europese activiteiten, heeft sinds kort een nieuwe ceo. Henry Kim heeft de Doosan-organisatie in de VS verruild voor de Europese, om hier de groeiambities helpen te realiseren. Momenteel staat de Koreaanse machinebouwer nog op plaats 5 of 6 wereldwijd. In 2020 moet er een top 3 notering zijn. In Europa doet Doosan het goed, aldus de nieuwe ceo. “Onze performance in Europa was afgelopen jaar bijna het dubbele van de totale markt. Vooral Italië en het Verenigd Koninkrijk waren booming. Mede dankzij deze landen hebben we in Europa als geheel marktaandeel gewonnen.” Om deze groei vast te houden, heeft Doosan onder andere in het Verenigd Koninkrijk en in Scandinavië technische centra ingericht, van waaruit klanten worden ondersteund. In de andere landen gebeurt dit vooral vanuit de dealers, zoals Dormac CNC Solutions.

 

Verschure Henry Kim
Joost Verschure heet de nieuwe topman van Doosan, Henry Kim, welkom in het democentrum in Dormagen.

 

Dormac groeit door te investeren
Joost Verschure zegt dat ook in Nederland de verkopen van Doosanmachines in 2014 sterk zijn gestegen. “Het jaar startte goed, de Techni-Show werkte niet uit zoals we verwacht hadden, juli was onze beste maand ooit en vanaf medio oktober is de vaart er echt goed ingekomen. Dormac groeit omdat we investeren.” Daarmee verwijst hij naar de bredere ondersteuning van klanten, onder andere met automatisering en het hoge drukkoelen dat in de markt wordt gezet. Een tastbaar bewijs van de groei van Dormac is de uitbreiding van het eigen pand annex demonstratiecentrum in De Goorn. De nieuwbouw wordt officieel ingewijd met een Open Huis op 30 en 31 januari. Tijdens deze huisshow toont Dormac onder andere de nieuwe Doosan SMX 3100, een multitaskmachine van de nieuwe generatie waarmee de fabrikant een statement wil maken. De fabrikant heeft met name de thermische stabiliteit van deze multitasking machine op een hoger niveau gebracht, onder andere door oliekoeling in zowel de spindels als de kogelomloopsil van de ram. Daarnaast is de SMX 3100 geen schuinbedmachine, zoals de andere Puma multitasking machines, maar de combinatie van een verticaal freescentrum met horizontaal draaicentrum. De machine heeft in alle assen rolgeleidingen. Topman Henry Kim bestempelt deze SMX 3100S als een machine die aangeeft dat Doosan op weg is naar de top van de markt. Joost Verschure verwacht veel van deze machine, die aansluit bij de groei naar complexe bewerkingen die veel verspanende bedrijven in Nederland doormaken.

 

De Doosan Puma 3100 SMX is het visitekaartje van de Koreaanse machinebouwer. Deze multitasking machine zet de trend voor de komende jaren.
De Doosan Puma SMX 3100 S is het visitekaartje van de Koreaanse machinebouwer. Deze multitasking machine zet de trend voor de komende jaren.

 

Team Doosan
De groei van Dormac en de uitbreiding in De Goorn, waardoor méér machines gedemonstreerd kunnen worden, sluit naadloos aan op de strategie van Doosan om uit te groeien tot een top 3 speler. Henry Kim ziet hierin een belangrijke rol weggelegd voor de dealers zoals Dormac. Hij wil deze laten doorgroeien tot centers of excellence, waar kennis voor bepaalde applicaties wordt ontwikkeld en met andere dealers wordt gedeeld. Zo kan Doosan klanten veel beter ondersteunen met applicatie ontwikkeling. “We vormen samen Team Doosan. Zo gaan we ons op de EMO dit najaar presenteren”, kondigt de Europese Doosan topman aan.

 

Open Huis Dormac

Tijdens het Open Huis bij Dormac worden er 11 Doosan machines getoond, waaronder: SMX 3100S multi-tasking CNC draaicentrum; Puma GT2600LM draaimachine met aangedreven gereedschappen; Puma 2100SY draaimachine met Y-as en subspindel; Puma 700LM draaimachine voor lange en zware assen; VC630 5-assig simultaan bewerkingscentrum; TT1800SY draaimachine met dubbele turrets en Y-as. BMO, Halter Automation en RoboJob tonen aan de machines hun automatiseringsoplossingen.

In de tweede editie van het Jaarboek Verspanen staat een uitgebreid interview met Henry Kim over de strategie van Doosan om door te dringen tot de top 3 van fabrikanten van frees- en draaicentra. Het Jaarboek Verspanen verschijnt in maart.

 

Pin It on Pinterest