Van Hoorn Carbide

Van Hoorn Carbide rondt dit voorjaar een belangrijk deel van een investeringsprogramma van 5 miljoen euro af. Als de fabrikant van hardmetalen gereedschappen in mei het 25-jarig bestaan viert, is de nieuwbouw gereed en is het bedrijf klaar voor de volgende groeifase, zegt Ralph van Hoorn.

 

Gereedschapfabrikant ziet volop groeikansen

Begin mei viert Van Hoorn Carbide het 25-jarig bestaan. Tegenwoordig wordt de onderneming geleid door de 2e generatie, Ralph en Patrick van Hoorn. Zij werken momenteel aan een groot investeringsprogramma, waarmee in totaliteit 5 miljoen euro gemoeid is. De productiecapaciteit wordt fors vergroot; het aantal slijpmachines gaat verdubbelen en er komt ruimte voor een eigen coatinglijn, die waarschijnlijk in 2016 in gebruik genomen gaat worden.

 

Van Hoorn carbide
Ralph van Hoorn met op de achtergrond de huidige productie, die te klein is geworden. Momenteel wordt de capaciteit in Weert verdubbeld.

 

Gereedschaptechnologie
Op termijn wil het bedrijf 80% van de gereedschappen inhouse gaan coaten. Dat moet niet alleen de snelheid in de freesproces ten goede komen, het moet ook de kwaliteit van de gereedschappen verder omhoog brengen. “De juiste finetuning van een coating kan 20 tot 30% productiviteits- of standtijdwinst betekenen”, merkt Ralph van Hoorn op. Ook investeert het bedrijf in nieuwe meet- en analyseapparatuur voor de R&D afdeling. “Technologisch is er nog veel te doen. We willen weten wat invloed heeft op onze frezen. Van daaruit kunnen we analyseren hoe ze nog beter te maken. ”

 

Groeiambities
De investeringen leggen een fundament onder de groeiambities van het Limburgse bedrijf. Ralph van Hoorn ziet nog volop groeipotentieel. Om dit te benutten worden grote eindverbruikers tegenwoordig rechtstreeks benaderd. Dat doet men vooral om de productiviteitsverbetering die haalbaar is met een premium gereedschap beter onder de aandacht te brengen.

 

Jaarboek Verspanen
In de 2015 editie van het Jaarboek Verspanen kun je een uitgebreid interview met Ralph van Hoorn lezen over het investeringsprogramma en de groeiambities van het bedrijf. Het Jaarboek Verspanen verschijnt 2e helft maart.

 

Van Hoorn Carbide 

 

2 gedachten over “Van Hoorn Carbide investeert 5 miljoen euro in Nederlandse vestiging

  1. Pingback: essayforme

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest