Schunk Carbon Technology

Het Duitse Schunk Carbon Technology heeft een techniek ontwikkeld om van siliciumcarbide keramiek (SIC) complexe producten te 3D printen. De maximale afmetingen bedragen 1500 bij 700 bij 700 mm. De onderneming denkt met Intrinsic heel nieuwe toepassingen voor het zeer harde materiaal mogelijk te maken.

 

Materiaal bijna zo hard als diament, thermisch zeer stabiel

Schunk Carbon Technoloy presenteert de 3D printtechnologie deze week op Thermprocess, een van beurzen van het gieterijkwartet dat in Düsseldorf plaatsvindt. Intrinsic, zo wordt het nieuwe 3D printmateriaal genoemd. Dat komt van het Latijnse ‘intrinsecus’ wat zoveel betekent als van binnenuit. Dat heeft alles te maken met de manier waarop de producten hun harde materiaaleigenschappen krijgen. Intrinsic heeft een Vickers harheid van 2800 en een thermische expansie coëfficiënt van 3,9. Het materiaal bestaat uiteindelijk uit 85% siliciumcarbide. De maximale afmetingen van het bereik van de 3D printer is 1500 bij 700 bij 700 mm. Het materiaal kan mechanisch bewerkt worden als dat nodig is, zoals slijpen.

 

Lees het hele artikel op de website van 3D Print magazine

 

Pin It on Pinterest