Maxx Machining

De productiviteit neemt toe naarmate de stepover groter wordt. Betekent dit dat productiviteit en een lage oppervlakteruwheid Ra niet samen kunnen gaan? Toch wel, zo laten CAM-ontwikkelaar Open Mind en gereedschapfabrikant Emuge Franken zien. Met de combinatie van een speciale freesstrategie in HyperMill Maxx Machining en gereedschap verkorten ze doorlooptijden tot 90% .

 

HyperMill en Emuge Franken: cyclustijd tot 90% verkorten

Het gaat om een tangentiale freesstrategie, een van de belangrijkste innovaties in de 2016 release van HyperMill. Bezoekers van de EMO in Milaan krijgen een eerste preview van deze release te zien. De meerwaarde van de strategie is de combinatie van korte bewerkingstijden met hoge oppervlaktekwaliteiten.

 

Radius

Theoretisch zou je de radius van de frees kunnen vergroten om het negatieve effect van de grotere stepover op te vangen. Praktisch heeft dat echter zijn fysieke begrenzingen vanwege de ruimte in de machine. Om dit probleem op te lossen, hebben de gereedschapontwikkelaars van Emuge Franken bedacht om slechts een deel van de totale cirkel die bij een radius hoort, af te beelden. Hierdoor simuleer je in feite een grotere radius. Het gereedschap kan zodanig worden geslepen dat een kogelfrees met een radius tot 500 mm of zelfs groter wordt gesimuleerd. In combinatie met de nieuwe strategie in HyperMill levert dat een flinke productiviteitwinst op.

 

Maxx Machining

Deze strategie maakt onderdeel uit van het performancepakket HyperMill Maxx Maching, dat meerdere freesstrategieën bevat voor het verkorten van cyclustijden op zowel 3- als 5-assige machines. Ook de HPC strategie voor het ruwen is nu ondergebracht in dit pakket. Maxx Machining is een modulair pakket. Verder optimaliseert het pakket het draaifrezen, is de overzichtelijkheid van het invulscherm verbeterd en is de definitie van de snijkant van het gereedschap en de exacte positie verbeterd. Open Mind, de software-ontwikkelaar, toont op de EMO ook de nieuwe versie van HyperCAD.

HyperMill wordt in Nederland vertegenwoordigd door CNC Consult

Emuge Franken heeft een eigen vestiging in Nederland
In de EMO-editie van het Made-in-Europe digimagazine verschijnt een uitgebreider artikel over deze tangentiale freesstrategie.

 

1 gedachte over “Gaan grote stepover, lage Ra-waarde en kortere bewerkingstijden samen?

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest