DMG Mori heeft een meerderheidsbelang genomen in Realizer, een van de kleinere Duitse fabrikanten van SLM machines. Hiermee versterkt DMG Mori de positie in de markt voor 3D metaalprinten. Op de huisshow in Pfronten toont het concern deze week  de Lasertec 30 SLM, de eerste poederbed metaalprinter van DMG Mori.

 

Hybride en SLM technologie voor 3D metaalprinten

Met deze stap brengt het concern de twee belangrijkste additive manufacturing technieken onder een dak, zo deelde het concern vandaag mee op de persconferentie. Dochterbedrijf Lasertec bouwt namelijk al langer hybride machines. Met de gedeeltelijke overname van Realizer nestelt DMG Mori zich in de markt waarin spelers als Trumpf, EOS, SLM Solutions, Concept Laser en Renishaw al langer actief zijn. “Dit is de perfecte aanvulling op onze high tech machines in de markt voor advanced technologies. Selectief lasersmelten in een poederbed opent heel nieuwe toepassingen voor onze klanten”, aldus Christian Thönes, bestuursvoorzitter van DMG Mori AG.

Lees meer hierover op 3D Print magazine 

FOTO: op de huisshow in Pfronten toont DMG Mori de nieuwe Lasertec 30 SLM, een poederbed metaalprinter, gebaseerd op de technologie van Realizer.

 

2 gedachten over “DMG Mori breidt uit met poederbed metaalprinten

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest