Ontdekfabriek

Hexagon Manufacturing Intelligence gaat samenwerken met Ontdekfabriek in Eindhoven. Hiermee wil Hexagon MI helpen kinderen hun passie voor techniek en innovatie te laten ontdekken.


De Ontdekfabriek in Eindhoven heeft net het 10-jarig bestaan achter de rug. In een van de voormalige Philips-gebouwen op Strijp S ontdekken kinderen en jongeren hun affiniteit met techniek, design en innovatie. Samen met technici en creatieven fabriceren zij hun eigen innovaties, die ze daarna exposeren. “Hoe basaal het ook klinkt: de jeugd heeft de toekomst en zonder de instroom van nieuwe generaties met een nieuwe visies en ideeën zal de techniek stil komen te staan”, zegt Ankie Janssen van Hexagon Manufacturing Intelligence over de samenwerking.

Jongeren enthousiasmeren is cruciaal

Hoewel het soms lijkt alsof techniek vooral bestaat uit vergaande automatisering en de menselijke rol steeds kleiner wordt, is niets minder waar. Techniek speelt een steeds belangrijkere rol in het dagelijkse leven. De basis van al deze technieken ligt nog altijd bij de menselijke handen en het menselijke brein dat de moderne technologie ontwikkelt. “Juist daarom is het van cruciaal belang dat we de aandacht blijven houden voor het enthousiasmeren van de jeugd voor techniek”, vervolgt Ankie Janssen. De sponsorovereenkomst met de Ontdekfabriek sluit in haar ogen naadloos aan op de visie van Hexagon Manufacturing Intelligence: continue verbeteren van bestaande technieken, werkwijzen en producten. “Hoogwaardige technologische (door)ontwikkelingen ontstaan nooit zomaar. Ze ontstaan doordat gepassioneerde techneuten zich hier dag en nacht vol overgave voor inzetten.” De volgende generatie ontdekt wellicht nu de passie voor onderzoeken, techniek en innoveren in de Ontdekfabriek.

Pin It on Pinterest