Metrologic

Metrologieconcern Wenzel Group gaat strategisch samenwerken met Metrologic Group. De software van dit laatste bedrijf komt in versie beschikbaar die afgestemd wordt op de Wenzel CMM en de draagbare meetarmen van het Duitse bedrijf.

Het van oorsprong Franse Metrologic Group is tegenwoordig onderdeel van Sandvik Applied Manufacturing Technologies. Het ontwikkelt software voor meetsystemen, die onafhankelijk van merkspecifieke CMM’s en meetarmen werken. Dit uitgangspunt heeft ertoe geleid dat het platform van de groep elk type CAD-formaat kan lezen en de meetresultaten kan gebruiken om eender welke applicatie aan te sturen. 

Wenzel Group organiseert in mei de virtuele Wenzel Online Expo 2020

Toegang tot X4 platform

De strategische samenwerking die de twee bedrijven aankondigen, zorgt ervoor dat de Wenzel-klanten toegang krijgen tot het Metrolog X4 platform, de kern van de meetsoftware, evenals Silma X4 en een aantal softwaresystemen voor draagbare meetarmen. Daarmee wordt het gemakkelijker om meetcycli offline te programmeren en de simuleren en de meetdata te gebruiken voor het verbeteren engineering en productieprocessen. 

Wenzel Expo: virtuele beurs

Overigens organiseert Wenzel van 5 tot en met 7 mei voor de eerste keer de Wenzel Online Expo 2020, een virtuele beurs. Deze komt ter vervanging van Control 2020 in Stuttgart, die niet doorgaat vanwege de Covid-19 uitbraak. CEO Prof. Dr. Heiko Wenzel-Schinzer: “Voor ons is Control de belangrijkste beurs. We hadden de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen willen presenteren tijdens Control. En we hadden veel highlights voor de 2020 editie. Daarom hebben we besloten om een virtuele Wenzel Expo 2020 te organiseren.” Er zijn vijf premières op de virtuele beurs. 

Virtueel, maar net echt

Wenzel heeft hiervoor een externe partner in de arm genomen. Ook al is de beurs virtueel, er komt een duidelijke halindeling, klanten kunnen informatie opvragen, rond snuffelen en live chatten met Wenzel-medewerkers. Bezoekers beslissen zelf of ze rondsnuffelen of een gesprek aanknopen met een van de medewerkers. De vertegenwoordigers in de verschillende landen zijn aanwezig. Sinds enige tijd heeft Wenzel ook een eigen vertegenwoordiging in Nederland.Ook webinars zijn onderdeel van het concept. De beurs wordt zowel in het Duits als het Engels georganiseerd en toegankelijk voor iedereen.  

Registreren is wel noodzakelijk, dat kan hier.

Pin It on Pinterest