De Amerikaanse 3D printerfabrikant Velo 3D gaat samen met Lam Research Corp. onderzoek doen naar 3D metaalprinten voor de halfgeleiderindustrie. Lam Research is een strategische partner van ASML voor de EUV-machines.


De toeleverancier denkt dat additive manufacturing de supply chains in de halfgeleiderindustrie gaat veranderen. Er zal een verschuiving plaatsvinden van typische onderdelen voor subtractieve technologie, zoals CNC-frezen, naar nieuwe designs, die voor betere prestaties zorgen en de toeleverketen in staat stellen de Industrie 4.0 principes te omarmen. Lam Research verwacht in de komende vijf jaar een significante toename van de hoeveelheid onderdelen die met additive manufacturing gemaakt worden.

Nieuwe materialen en designs

Velo3D en Lam Research gaan daarom samenwerken aan nieuwe materialen en designs voor 3D printtoepassingen in de semiconductor industrie. “Lam Research maakt gebruik van additive manufacturing als een drijvende kracht achter de innovatie die onze klanten in staat stelt om kleinere, snellere, krachtigere en energie-efficiënte elektronische apparaten voor dagelijks gebruik te bouwen”, zegt Kevin Jennings, Senior Vice President Global Operations bij de toeleverancier. Volgens hem zorgt additive manufacturing ervoor dat de grenzen in de halfgeleiderindustrie verlegd worden. De twee Amerikaanse bedrijven gaan onder andere nieuwe legeringen ontwikkelen op de Sapphire 3D printer van Velo3D.

Lees het hele artikel op 3D Print magazine

1 gedachte over “ASML-partner verwacht verschuiving van frezen naar 3D printen

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest