IMTS

Zonder Corona zou maandag in Chicago de IMTS 2020 zijn gestart. De tweede grootste technologiebeurs voor de metaalindustrie ter wereld gaat niet door, zoals de meeste evenementen dit jaar. De Amerikanen zouden de Amerikanen echter niet zijn als ze zo’n week zomaar voorbij laten gaan. IMTS Network is niet de zoveelste poging virtueel te netwerken. IMTS Network is komende week een 4 uur durende dagelijks liveshow, met unieke content over de maakindustrie, de mensen hierachter en de unieke bedrijven, à la het format van de Today Show. Story telling rond passie voor maaktechnologie, daar gaat het deze week om.


Onderlinge contacten leggen, dat is een van de functies van een beurs als de IMTS in Chicago. De wereld van de maakindustrie concentreert zich immers eens in de twee jaar in McCormick Place in Chicago. Daar ontmoet de maakwereld elkaar. Behalve dit jaar, noodgedwongen door de Corona-pandemie. “Dat gat proberen wij te vullen met IMTS Network”, zegt Peter Eelman, IMTS boss en Vice President Association for Manufacturing Technology (AMT). “We delen de passie voor maaktechnologie met mensen in en buiten de industrie.” Het programma vertelt het verhaal hoe produceren en de veranderende technologie invloed heeft op ieders leven.” IMTS Networks zit volgens hem op het snijvlak van technologie en menselijkheid.

IMTS start virtuele beursweken met dagelijkse TV-show over de maakindustrie

Lang voor Corona al plannen voor IMTS Network

Waar in Europa beursorganisatoren vaak – misschien tegen beter weten in – zolang mogelijk vasthouden aan het fysieke evenement en proberen dat in de 1,5 meter samenleving in te passen, zijn de Amerikanen al maanden geleden op zoek gegaan naar een nieuw format. Eigenlijk, zo gaf Peter Eelman tijdens een preview van IMTS Network voor de media aan, was AMT al een jaar geleden bezig met het format voor de TV Show die deze week in première gaat. “IMTS Network is geen vervanging van de beurs, We wilden de grote manufacturing stories vertellen, aangevuld met live gesprekken. Dit blijft.” Maart 2021 staat dan ook de definiteve lancering gepland: een platform vol met spannende content voor en over de mensen in de maakindustrie.

Live vanaf de beursvloer

De uitzending – elke dag online te volgen – wordt uitgezonden vanuit McCormick Place, het beurscomplex waar normaal gesproken komende week meer dan 110.00 bezoekers zouden zijn samengekomen. Elke dag is er een ander thema voor de live gesprekken. Maandag ligt de focus op IMTS network als concept voor story telling; dinsdag verschuift de focus naar de supply chain, beter gezegd het heropbouwen van stabielere supply chains, woensdag op digital manufacturing, donderdag krijgen de kijkers een sneak preview van IMTS Spark, de virtuele beurs een week later en vrijdag volgt een samenvatting van de voorbije week.

Unieke content voor IMTS Network

De live gesprekken worden afgewisseld met unieke content over de Amerikaanse maakindustrie. Spraakmakende personen uit de maakindustrie komen aan het woord in A Conversation with. Road Trippin with Steve is een trip langs spraakmakende maakbedrijven aan Amerika’s Oostkust. Ook de maakindustrie aan de Westkust en in de Midwest hebben elk hun eigen serie. Outside the Shop (2e seizoen) belicht startups, die maaktechnologie op een onconventionele manier inzetten. Tech It Out! is de game show, waarin het om kennis draait. En zo komen er meer items voorbij in de vier uur durende show. Wat dacht je van Profiles in Manufacturing, diepte interview, bijvoorbeeld met Al Albrecht, die al in de jaren vijftig de IMTS bezocht. Op Woensdag komt Greg Morris aan het woord, in de VS ook wel de godfather van de additive manufacturing industrie genoemd.

Tech Peek en de economische kant

Twee items die zeker ook voor Europese kijkers interessant zijn, zijn Tech Peek en The Three Economist. Het eerste item belicht de nieuwe technologie, normaal in Chicago te zien in het Emerging Technology Center. En dan zijn er elke dag de visie van drie economen, die hun visie geven waar de kansen liggen en waar de maakindustrie in het post Coronatijdperk naar toe gaat.

IMTS Network is van 14 tot en met 18 september elke dag live te volgen via deze link. Begintijd: 15.00 uur. De volledige uitzending is later ook nog eens te bekijken. Op maandag 21 september gaat IMTS spark van start. Expsosanten, webinars en showcases: de beurs gaat dan volledig virtueel. Hier vind je alle informatie over IMTS spark.

Foto: McCormick Place blijft dit jaar leeg. Maar komende week is het wel de plek van waaruit dagelijks IMTS Network wordt uitgezonden

Pin It on Pinterest