Open Mind heeft CNC-Consult & Automation overgenomen. De Nederlandse vertegenwoordiging van onder andere hyperMill software gaat verder onder de naam Open Mind Technologies Benelux. Distributie en support gebeuren voortaan rechtstreeks onder de vlag van de ontwikkelaar. Maarten van Teeffelen neemt hiermee na 25 jaar afscheid van zijn bedrijf.


Maarten van Teeffelen schrijft op zijn LinkedIn profiel dat het afscheid nemen van zijn bedrijf voelt alsof hij op zoek is gegaan naar de ideale schoonzoon, in dit geval de beste overnamekandidaat. En dat is softwareontwikkelaar Open Mind Technologies. Dat neemt alle medewerkers mee over. In een mededeling melt Open Mind dat er behalve de naam niets veranderd is. CNC-Consult is nagenoeg vanaf de start dealer geweest van de Open Mind CAD-CAM-software.

Maarten van Teeffelen: tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven

De hyperMIll software wordt al bijna vanaf het begin vertegenwoordigd door CNC Consult (Foto CNC Consult & Automation)

Pleitbezorger Industrie 4.0

In bijna 26 jaar tijd heeft Maarten van Teeffelen CNC-Consult & Automation uitgebouwd tot een van de belangrijke spelers waar het gaat om de digitalisering van de hightech maakindustrie. Daartoe heeft hij zelf de term de SMART-way geïntroduceerd. Het gaat hierbij met name om de tijd dat producten in de fabriek liggen te wachten op de volgende processtap te verkorten. 80 procent van de tijd liggen half klare producten namelijk te wachten, zonder dat er waarde wordt toegevoegd. Juist door deze tijd te verkorten door slimmer te werken, kan winst worden geboekt, aldus Maarten van Teeffelen.

Andere initiatieven

Hij is ook een van de initiatiefnemers geweest voor het Smart Machining Platform. “De belangrijkste doelstelling is dat we de markt informeren en in beweging zetten, zodat bedrijven eindelijk met Industrie 4.0 aan de gang gaan”, zo zei Maarten van Teeffelen (CNC Consult) het een jaar geleden nog tijdens de kick-off bijeenkomst in het kader van de Technishow 2020 (die uiteindelijk niet doorging) voor meer dan 40 medewerkers van de tien bedrijven. De hyperMill CAD-CAM software speelt een rol in de digitalisering van de verspanende industrie.

Maarten van Teeffelen is eveneens voorzitter van Futuretec coöperatie

Pin It on Pinterest