Deburring Expo

Stilaan beginnen beursorganisatoren weer concrete plannen te maken voor het najaar. Zo gaat 12 oktober in Karlsruhe de 4e editie van DeburringExpo van start. En nichebeurs die inspeelt op de groeiende vraag naar schone, braamvrije componenten.


“DeburringExpo is voor 4MI een belangrijke beurs, We merken namelijk dat je in een videocall weliswaar een en ander kunt bespreken en verhelderen, maar dat dit het persoonlijk gesprek op de beurs niet kan vervangen”, zegt Detlef Bottke, CTO van 4MI, een van de exposanten die al geboekt heeft voor de beurs in Karlsruhe. Dat heeft ook Rösler gedaan, aanbieder van niet alleen systemen voor glijslijpen en stralen maar tegenwoordig ook post processing van 3D geprinte werkstukken. “Wij moeten gewoon deelnemen aan de beurs”, zegt Daniel Hund, hoofd marketing bij Rösler. Hij kijkt niet alleen uit naar persoonlijke contacten. “Beursdeelname is ook een optimale kans om een goed overzicht te krijgen wat er in de markt speelt.”

Exposanten snakken naar een fysieke beurs voor persoonlijk klantcontact

Afbramen met een robot.

Drie themaparken

De technologie-aanbieders snakken weer naar persoonlijke ontmoetingen op fysieke beurzen, merkt Hartmut Herdin, directeur van fairXperts, de organisator van DeburringExpo in Karlsruhe. Hier ziet men de interesse om deel te nemen sinds een maand toenemen. Dit jaar staan drie themaparken op beurs: Reinigen na ontbramen; Geautomatiseerd afbramen met robots en AM Parts finishing. Daarnaast delen experts uit de sector hun kennis tijdens het forum op de beurs, aangevuld met presentaties door de exposanten.

Gerobotiseerd afbramen

Het themapark voor afbramen met de robot wordt samen met Robofunktion opgezet. Hier laat men een volledig geautomatiseerd afbraamproces zien, van de aanvoer van de onderdelen en het herkennen van de bramen met visionsystemen en sensoren tot het geautomatiseerd afbramen. In het tweede themapark gaat het om het nabewerken van AM-werkstukken, specifiek de metalen componenten. Ook hier staat automatisering centraal. Omdat de reinheidseisen aan werkstukken alsmaar hoger ligt, belichten exposanten in het derde themapark welke reinigingsprocessen goed aansluiten op het ontbramen om daarna de onderdelen bijvoorbeeld goed te kunnen verlijmen.

DeburringExpo vindt plaats van 12 tot en met 14 oktober in de Messe Karlsruhe. Meer informatie vind je hier.

Pin It on Pinterest