DMP 35

De nieuwe compacte 5-asser van DMG Mori heeft een breedte van slechts 1.285 mm maar desondanks een werkbereik van 350 bij 420 bij 380 mm. De DMP 35 is het kleinste high speed bewerkingscentrum van de machinebouwer en kan geautomatiseerd worden met een WH3 cel die amper 1,15 m2 extra vloeroppervlak in beslag neemt.

DMG Mori heeft een duidelijke doelgroep voor ogen gehad bij de ontwikkeling van het DMP 35 high speed bewerkingscentrum: toeleveranciers aan de medische en soortgelijke industrieën, die concurrerend zijn en waar complexe werkstukken van uiteenlopende materialen, van titaan tot aluminium, bewerkt worden. Vloeroppervlak in de productie is hier een belangrijke factor, aldus Fabian Suckert, directeur Deckel Maho Seebach. De DMP 35 is gebaseerd op de DMP 70, alleen veel compacter. “Met name gebruikers in concurrerende industrieën, zoals de machine-industrie en de medische technologie, profiteren van de ruimtelijke meerwaarde van de DMP 35.” De machine is gebaseerd op het DMP 70 bewerkingscentrum.

DMG 35
De DMP 35 samen met de robotcel.

Nieuwe userinterface voor robotcel

Het gaat hier om een compacte 5-asser, standaard met een 15.000 toerenspindel (optie 24.000) en een gereedschappenmagazijn met 15 posities (optie zijn 25 posities). Het geheel neemt niet meer dan 3,15 m2 ruimte in beslag, met de robotcel WH 3 erbij meet de complete opstelling nog geen 4,5 m2 meter. In de assen zijn direct meetsystemen geïntegreerd. Het koelsmeermiddel kan met maximaal 40 bar worden toegevoerd. Met de WH3 robotcel kan men onbemand produceren met de kleine 5-asser. DMG Mori heeft een nieuwe bedieningsinterface voor deze cel ontwikkeld. Deze moet het programmeren verder vereenvoudigen. Dankzij de robot kan ook de zesde kant van het werkstuk bewerkt worden. Naast medische toepassingen ziet DMG Mori ook een plaats voor de nieuwe 5-asser in het bewerken van lagers, pompbehuizingen en ventielen.

Pin It on Pinterest