Cellro Xcellrate bij Mazak.

Cellro breidt de Xcelerate lijn uit met zowel een systeem voor kleinere als voor grotere werkstukken. De Xcelerate X35 kan gewichten tot 70 kilo handlen, zowel producten als pallets. Cellro kiest voor een universele oplossing.

Het Nederlandse automatiseringsbedrijf voor de metaalindustrie kondigt de Xcelerate X15 en X35 aan. De officiële lancering vindt komend najaar plaats; wel zijn de eerste twee X35 systemen al in gebruik bij klanten van Cellro. De robotcel kan gebruikt worden voor product- of pallethandling. Dat vraagt de markt, aldus de system integrator. De uitbreiding naar boven schept kansen om ook het beladen van zwaardere werkstukken of producten die in de klem op ene pallet zitten, te automatiseren. De Xcelerate is het plug and play systeem om een CNC-machines automatisch te beladen.

Eigen vestiging in Duitsland

Cellro gaat zich daarnaast nadrukkelijker op de Duitse markt begeven. Tot nog toe werden de Duitse dealers vanuit Nederland ondersteund. Afgelopen voorjaar is Cellro GmbH officieel gestart. In het laatste kwartaal van 2021 moeten de expansie in Duitsland leiden tot een eigen vestiging van het Nederlandse bedrijf. Cellro wil dan in de buurt van Stuttgart een eigen vestiging openen. Het Duitse team dat vanuit deze vestiging gaat opereren is momenteel in opbouw.

In september neemt Cellro deel aan De Nederlandse Metaaldagen in Den Bosch

Foto: Cellro heeft de Xcelerate enkele jaren geleden geïntroduceerd als instap automatisering voor het mkb-bedrijf.

Pin It on Pinterest