spanenpers

Steeds meer verspanende bedrijven tonen interesse om slimmer met hun spanenafval om te gaan. Dat constateert Richard Hermans van Promas. Op de komende huisshow demonstreert de machineleverancier de spanenpers van JVonne. Daarnaast staat onder andere een Hedelius T11 op de huisshow.


Promas heeft het aanbod onlangs uitgebreid met de spanenpersen van de Italiaanse fabrikant JVonne, dat onder de EcoLogic lijn meerdere systemen bouwt om het volume van spanen te verkleinen. Tegelijkertijd kan men de olie beter scheiden. “Met de pers haal je de olie uit de spanen. Daardoor worden de spanen zuiverder waardoor ze meer opbrengen als schroot”, legt Richard Hermans uit. “Bovendien blijft de koelvloeistof langer bruikbaar.”

Naast CNC-machines ook Autodesk live demo’s op huisshow Hedelius dealer

Promas heeft het Jvonne dealerschap voor de spanenpers in de Benelux verworven.

Hogere procesbetrouwbaarheid

Het managen van de afvalstromen is echter slechts een reden waarom bedrijven oog krijgen voor spanenpersen. De andere houdt, zegt Richard Hermans, verband met de betrouwbaarheid van het geautomatiseerde verspaningsproces. Door de spanen te comprimeren voorkomt men dat bij langdurige onbemande productie de spanenberg tot een storing kan leiden. Promas vertegenwoordigt de Italiaanse fabrikant van spanenpersen JVonne. “In Italië is de regelgeving strenger”, aldus Hermans. Afhankelijk van de gekozen oplossing verdicht het Eco-Logicsysteem de spanen met een factor 8.

FeatureCAM en multitaskingmachines

Een van de partners op de huisshow van Promas is Autodesk reseller Cadac Group. Op beide dagen demonstreert Cadac zowel Autodesk Fusion als FeatureCAM. Met dit laatste programma kan men het programmeren van de CNC machines vergaand automatiseren. Met automatische featureherkenning worden stappen in het programmeren automatisch doorlopen. FeatureCAM bevat meerdere functies voor onder andere multitasking machines. Zodra CNC-draaibanken met meerdere turrets, overname spindels, zwenkbare bewerkingsspindels en andere toebehoren zijn uitgerust, komen pinch-turning, follow-turning, enhanced part transfer en andere programmeermogelijkheden van FeatureCAM in beeld. Naast een volledige 3D-machinesimulatie met machinemodel, spanmiddelen, turrets, miniturrets, toolblocks etc. is er een grote mate van veiligheden beschikbaar om een foutloos productieproces te garanderen

Aanmelden voor de Promas huisshow op 3 en 4 november in Maasbree is gewenst.

Pin It on Pinterest