Index G420

Index presenteert op het Open House in april onder andere de nieuwe generatie van het Index G220 draai-freescentrum met een nieuwe stangenlader. Deze wordt volledig elektrisch aangedreven en kent snellere wisseltijden dan de voorganger. Automatisering is troef tijdens de huisshow want de machinebouwer toont eveneens de nieuwe robotcabine iXcenter voor de G420.


De machinebouwers durven weer open dagen te organiseren. Na twee jaar radiostilte op dit front, pakt Index de draad weer op en pakt vooral het thema procesketen Verspaning op. Dat gebeurt onder andere in de presentaties over onderwerpen als digitalisering, automatisering en Refit.

Nieuwe stangenlader voort G220 en iXcenter voor grote G420

De nieuwe generatie Index G220 draai-freescentrum.

Doorlaat G220 vergroot

Qua machines staat onder meer de nieuwe generatie Index G220 centraal. Dit is het kleinste draai-freescentrum uit de G-lijn, in de nieuwe versie met een spindeldoorlaat van 76 mm, een maximale klauwplaat van 200 mm en een draailengte van 900 mm. Het draaifreescentrum heeft een hydrodynamisch gelagerde Y/B-as. Samen met deze nieuwe machine laat Index de nieuwe stafaanvoer voor de G220 zien. Deze is uiteraard aangepast aan de grotere doorlaat van 76 mm. De nieuwe stangenlader werkt zonder hydrauliek en wordt volledig elektrisch aangedreven. Mede hierdoor wisselt het systeem sneller dan de vorige versie.

Robotcel voor groot draai-freescentrum

Aan de andere kant van de lijn draai-freescentra van Index staat de G420. Hiervoor heeft de machinebouwer een aangepaste versie van het iXcenter ontwikkeld, de robotcel die Index en Traub aan de voorzijde van hun machines koppelen zodat deze goed toegankelijk blijven. In dit geval kunnen aan twee kanten van de robotcabine modules worden gekoppeld, afhankelijk van de toepassing die men wil. Dit kan bijvoorbeeld een palletstation zijn en aan de andere kant een meetstation of een module voor het reinigen, afbramen en lasergraveren.

Langdraaiautomaat ombouwen naar kortdraaier

Een derde noviteit bij Index en Traub is de nieuwe langdraaiautomataat Traub TNL12. Naast de compactere bouw en verbeterede kinematica onderscheidt deze zich met name doordat de machine eenvoudig kan worden omgebouwd van langdraaier- naar kortdraaier. Bij de draaiautomaten staat er een nieuwe ABC in de demoruimte. Deze kent sterke verbeteringen in de bovenste revolver. Daartoe behoren een elektronische indexeer-as, Y-functionaliteit, hoogte-instelling en de mogelijkheid om dubbele gereedschapshouders uit te rusten.

Het Index Open House vindt plaats van 26 – 29 april in Reichenbach / Fils. Meer informatie vind je hier.

1 gedachte over “Automatisering troef op Index Open House

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest