Tech2B haalt opnieuw een partner binnen om het platform voor inkopers en producenten van maakdelen te verbreden. De kennis van Holland Innovative zal via Tech2B gedeeld worden met de gebruikers van het platform. Aan de website is het kopje Opleidingen toegevoegd.


De oprichters van Tech2B hebben daar goede redenen voor. “Tech2B was oorspronkelijk gericht op de maakdelen in de maakindustrie, maar er komen steeds meer vragen over communicatie, kwaliteit en betrouwbaarheid en de processen daar omheen. Daar weet Holland Innovative alles van af”, zegt Sjors Hooijen, CEO van Tech2B.

Platform biedt gebruikers toegang tot opleidingsaanbod

Saskia Peters samen met Sjors Hooijen (foto HI)

Product- en procesontwikkeling

Holland Innovative is een kenniscentrum dat zich richt op product- en procesontwikkeling. De experts helpen klanten de volgende stappen te zetten op het vlak van innovatie. Dat doen ze door één op één met bedrijven samen te werken, waarbij de kennis in de organisatie wordt geborgd. Maar Holland Innovative deelt de kennis ook via evenementen, whitepapers, opleidingen, alles vanuit de Academy. Dit aanbod wordt nu ook toegankelijk via Tech2B. “We bieden al onze kennis aan, online maar ook in de vorm van evenementen. We zorgen dat onze trainingen goed vindbaar zijn, bijvoorbeeld op een platform als Tech2B. We verwijzen onze klanten ook naar het platform als ze bepaalde competenties zoeken. Zo creëren we een win-winsituatie”, zegt Saskia Peters, Marketing Lead en Project Manager bij Holland Innovative.

Geen marktplaats maar ecosysteem

Sjors Hooijen “Je kunt straks op Tech2B niet alleen contact zoeken met leveranciers van maakdelen, maar ook met partners die je medewerkers kunnen opleiden, zoals Holland Innovative. We helpen kleine bedrijven dus niet alleen met vindbaarheid en digitaliseren, maar nu ook met het stimuleren van kennisdeling.” Deze stap onderstreept de visie van de oprichters van Tech2B op de rol van online platformen voor de maakindustrie. “We willen af van de term ‘marktplaats’ en een ecosysteem realiseren dat de volledige maakindustrie naar een hoger niveau kan tillen.” Als één aspect van het platform groeit, zal dat meerwaarde voor de andere opleveren en vice versa.

Pin It on Pinterest