Henny Spaan, CEO en oprichter van IBS Precision Engineering, heeft de Martin van den Brink Award gekregen. Dit is een erkenning voor de bijdrage die hij geleverd heeft aan de hightech maakindustrie. De award is een initiatief van Dutch Society for Precision Engineering en Mikrocentrum.

Voorzitter Hans Krikhaar van de Nederlandse Vereniging voor Precisietechniek prees Henny Spaan tijdens de uitreiking op het galadiner bij Mikrocentrum voor de perfecte mix van “systeemdenken en bedrijfsvorming”. Henny Spaan is een vooraanstaand expert in de wereld van precisietechniek en metrologie.

Ultraprecisie

Als CEO en oprichter van IBS Precision Engineering heeft hij samengewerkt met organisaties en onderzoeksinstituten over de hele wereld om de productie mogelijk te maken van producten en instrumenten waarbij ultraprecisie van cruciaal belang is. Tijdens zijn carrière heeft hij verschillende patenten op dit gebied verkregen; hij is actief betrokken bij standaardisatie binnen ISO; actief lid van internationale organisaties zoals CIRP, ASPE en EUSPEN (waarvan hij voorzitter was van 2009 tot 2011) en hij zit in het bestuur van VDMA-EMINT, wat zijn voortdurende betrokkenheid bij het promoten van precisietechnologie benadrukt.

Oproep: breng precisietechnologie naar andere sectoren

Henny Spaan is de vierde persoon die de award wordt toegekend sinds de eerste uitreiking in 2012. In zijn dankwoord benadrukte hij het belang van systeemdenken in de precisietechniek. “Deze prestatie is het resultaat van de gezamenlijke inspanningen van het hele team, niet alleen binnen IBS, maar ook in de gehele regio en daarbuiten. Het hele netwerk van bedrijven is verantwoordelijk voor dit succes, en daarin heeft de DSPE een grote rol.” Hij riep op de precisietechnologie naar nieuwe markten te brengen. Volgens kan de technologie sectoren buiten de lithografie (ASML) helpen de volgende stappen te zetten op nano- en picometerniveau.

De award werd uitgereikt door Martin van den Brink zelf, chief product and technology officer van ASML De award is bedoeld om de betekenis van systeemarchitectuur voor het succes van de Nederlandse hightech systeemindustrie te benadrukken en de leidende rol die Nederland op dit gebied speelt te accentueren.

Foto: Henny Spaan (links) ontvangt de award uit handen van Martin van den Brink.

Pin It on Pinterest