Nortec

VDW en Messe Stuttgart nemen de verantwoordelijkheid voor de beurs Nortec in Hamburg over en brengen daarin METAV onder. Hiermee zegt de VDW tegemoet te komen aan de wens van de machine-industie om het beurzenlandschap te stroomlijnen. Het ziet tevens kansen om het industrieplatform in Noord-Duitsland te versterken en uit te bouwen.


“Veel exposanten zouden graag zien dat de beursmarkt gestroomlijnd wordt, zodat ze hun aanbod kunnen bundelen. We zijn erg blij dat we dit kunnen ondersteunen met de nieuwe opstelling opstelling,” zegt Markus Heering, directeur VDW.

De METAV 2022 is dus de allerlaatste geweest.

Metav verdwijnt

De naam METAV, de traditionele werktuigmachinebeurs in Düsseldorf, verdwijnt hiermee van de beurzenkalender. Exposanten die zich al hadden aangemeld voor de editie 2024 worden meegenomen naar Nortec in Hamburg. Na Nortec 2024, eind januari, willen de organisatoren de beurs re-branden en opnieuw positioneren. Duidelijk is dat Nortec het platform voor de werktuigbouwmachine-industrie in Noord-Duitsland wordt. Men denkt de bezoekers van de beurs in Düsseldorf te kunnen verleiden om het evenement in Hamburg te bezoeken. De beurs in Düsseldorf zat al langer in een dalende lijn qua exposanten- en bezoekersaantallen.

Platform in Hamburg verder uitbouwen

Bernd Aufderheide, bestuursvoorzitter Hamburg Messe und Congress, ziet veel synergie met de Messe Stuttgart die in de maakindustrie onder andere succesvol is met de AMB. “We zijn ervan overtuigd dat de VDW en de Messe Stuttgart met hun ervaring, hun netwerk en hun innovatieve kracht het evenement verder zullen ontwikkelen. Nortec is en blijft in goede handen en in Hamburg. Dat is belangrijk.” Zowel de VDW als Messe Stuttgart willen het platform in Hamburg verder uitbouwen in de komende jaren. Volgens VDW-directeur Markus Heerding kunnen de VDW Messe Stuttgart met hun expertise en internationaal netwerk het platform in Hamburg verder gaan uitbouwen. Hiervoor zal het profiel op middellange termijn worden aangescherpt. Hiermee wordt bovendien tegemoet gekomen aan de wens van de sector om beurzen te bundelen.

De 2024 editie van Nortec staat gepland voor 23-26 januari 2024 op het Messegelände Hamburg,

Pin It on Pinterest