hypermill

Open Mind Technologies ziet een toenemende vraag naar hyperMill CAD/CAM software in de halfgeleiderindustrie. Feature- en macrotechnologie vereenvoudigen het programmeerwerk van de complexe onderdelen voor de semicon industrie. Simulatie met Virtual Machine op basis van digitale tweelingen spreken toeleveranciers in deze High Mix Low Volume productie aan.


“Offline programmering en simulatie zijn essentieel voor ons “right-first-time” ethos, vooral bij het bewerken van dure materialen zoals PEEK. De freesstrategieën zijn ook heel eenvoudig aan te passen aan de verschillende materialen – dit helpt fouten en uitval te verminderen”, zegt Berrie van de Burgt, Sales Director bij BKB Precision in Eindhoven, een van de semicon toeleveranciers die met hyperMill werkt.

BKK Precision brengt nieuwe productieruns direct onder in 24/7 productie

DMG Mori heeft hyperMill gebruikt om een frame van ASML te programmeren op basis van PMI data. Meer over dit project kun je in de zomereditie van Solutions Magazine lezen.


Betrouwbaarheid en snelheid beslisfactoren

De Eindhovense toeleverancier produceert 24/7 met alleen een ploeg overdag. “We hebben zoveel vertrouwen in hyperMILL dat we nieuwe productieruns direct integreren in onze 24/7 productiecyclus, terwijl andere fabrikanten de initiële productie zouden beperken tot bemande ploegen”, zegt Van de Burgt. De betrouwbaarheid en de snelheid waarmee de NC-code wordt gegenereerd, zijn volgens hem doorslaggevend bij de keuze voor het CAM-programma van Open Mind.

Featureherkenning

Volgens Open Mind is het CAD/CAM programma juist zo geschikt voor de halfgeleiderindustrie omdat hier een veelvoud van vaak nauwkeurige prismatische onderdelen wordt gevraagd met veel boringen, kamers die uitgefreesd moeten worden en andere features. Daarbij lopen de aantallen van prototypes tot en met serieproductie. Zeer flexibel, maar tegelijkertijd betrouwbaar kunnen werken in de productie is enorm belangrijk voor veel fabrikanten in de industrie. Featureherkenning en het gebruik van macro’s vergemakkelijken en versnellen het programmeren van deze stukken, met name als het om 5-assige bewerkingscentra gaat.

5-assig en multitasking bij AAE

AAE in Helmond is een andere gebruiker in de semiconindustrie van de hyperMill CAM-software. Feature- en macrotechnologie maken het programmeren voor de toeleverancier eenvoudiger. “Met hyperMILL genereren we snel en eenvoudig 5-assige NC-programma’s. We vinden het prettig dat de software verschillende benaderingsstrategieën biedt voor 3+2 en 5-assig simultaan bewerken – en ook veel mogelijkheden met de 5-assige nabewerkingsstrategie. Daarnaast maakt hyperMILL het mogelijk om op een multitasking machine te frezen en te draaien”, zegt Hein Raaijmakers, CAM programmeur bij AAE. Ook de hoge oppervlaktekwaliteit die bereikt worden, worden door beide bedrijven gewaardeerd.

Pin It on Pinterest