Enabler voor de circulaire economie

In het actieplan voor een circulaire economie van de Europese Commissie wordt additive manufacturing als een enabling technology aangeduid. Reden genoeg voor CECIMO om additive manufacturing volgende maand op de agenda van de EMO Hannover te plaatsen.


“Additive manufacturing kan helpen om de groene transitie van de industrie te versnellen. CECIMO zal blijven pleiten voor de toepassing van additive manufacturing bij beleidsmakers, om ervoor te zorgen dat deze technologie een rol speelt in de Europese Green Deal”, zo zegt Stewart Lane, voorzitter van de AM werkgroep van CECIMO. Hij is 20 september dagvoorzitter tijdens de International Conference on Additive Manufacturing (ICAM). Sprekers gaan dan in op de actuele trends in de AM-industrie  en hun strategieën om AM te industrialiseren.


AM Conferentie en AM Area

Sprekers op ICAM (20 september) zijn Alexander Oster, directeur AM bij Autodesk, Martina Riccio, P&AD Manager bij Additive Industries, Matt Parkes, Strategic Development Manager bij Renishaw AM Group en Alejandro Nieto, projectmanager bij Meltio. ICAM vindt plaats van 11.30 – 12.30 uur in Room 3A van het Convention Center op het beursterrein. Registreren voor de conferentie kan hier. De AM Area op de EMO vind je in hal 9G22.

Wil je meer weten over waarom additive manufacturing de circulaire maakindustrie mogelijk maakt, lees dan verder op 3D Print magazine. Hier worden drie voorbeelden uit een reeks die CECIMO heeft verzameld toegelicht.

Pin It on Pinterest