DN Solutions opent in november een Europees Technical Centre. Daarnaast gaat de Koreaanse machinebouwer in Duitsland een Europees R&D centrum bouwen, aanvullend op het Koreaanse ontwikkelingscentrum. Dat heeft DN Solutions CEO / President Wonjong Kim gezegd op de EMO Hannover.


De plannen passen in de strategie van DN Solutions om een wereldwijde toppositie in de machinebouw in te nemen. Wonjong Kim benadrukte daarnaast  dat de beslissing om in Europa onderzoek en ontwikkeling te gaan doen, ook een commitment is naar de Europese markt die belangrijk is voor de machinebouwer. Het concern boekt ongeveer 25 tot 30% van de omzet in Europa.


Technisch centrum voor de Europese klanten opent in november de deuren

Automatisering is een van de hoofdthema’s op de DN Solutions stand op de EMO, zoals deze Puma die beladen wordt door een verrijdbare cobot.


Strategie voor nr 1 positie

De plannen maken deel uit van de strategie om wereldwijd een nummer 1 positie te veroveren in de markt voor werktuigmachines. Daarbij ligt de focus vooral op het bieden van een oplossing. “We willen tegen 2030 de leidende partij zijn als het gaat om technische oplossingen voor de maakindustrie”, aldus Kim op de wereldbeurs in Hannover. Qua aantal verkochte machines staat DN Solutions volgens Kim regelmatig al op de eerste plek wereldwijd. Bij deze cijfers zijn wel de machines meegeteld die DN Solutions in China voor de Chinese markt bouwt.

Wonjong Kim, CEO en President van DN Solutions.


In toekomst misschien Europese machine

In eerste instantie zal het Europese R&D centrum aan projecten gaan werken. Kim denkt hierbij onder andere aan software ontwikkeling. Hij wil ervoor waken dat de samenwerking tussen het Europees technische centrum in Dormagen (bij Köln) en de Koreaanse ontwikkelafdeling verstoord raakt. Het Europees R&D team moet aanvullend gaan werken naast het team van 700 ontwikkelaars die in Korea werken aan de technologie. Op termijn zou het best kunnen dat DN Solutions in Europa een specifiek model ontwikkelt voor de Europese markt, maar daar is nog geen besluit over genomen. “We beginnen klein in Duitsland en schalen dan op.” Kim verwacht dat het centrum in de loop van 2024 de deuren kan openen. Er wordt nog naar een goede locatie gezocht.

Pin It on Pinterest