Heller

Machinefabrikant Heller en gereedschappenproducent Walter slaan de handen ineen. De twee bedrijven zijn een partnerschap aangegaan, met als doel klanten van de machinebouwer een optimale set gereedschappen te leveren voor specifieke bewerkingen en duurzame bewerkingsprocessen voor de verspaning te ontwikkelen. Ze gaan onder meer samenwerken voor klanten in de automobiel- en luchtvaartindustrie.


Heller Maschinenfabriek en Walter AG zijn bijna buren. Beide bedrijven zijn in Baden-Württemberg gehuisvest en maken al jarenlang gebruik van elkaars producten. Bij de productie van de gereedschappen worden machines van Heller ingezet.


Voordeel voor alle partijen

Beide bedrijven hebben nu besloten een stap verder te gaan. De samenwerking richt zich op geïntegreerde klantoplossingen voor de verspanende industrie. De bedrijven willen hun producten testen, optimaliseren en op de markt brengen door de gezamenlijke ontwikkeling van duurzame bewerkingsprocessen. “Samen met de sterke punten van Heller kunnen we een sterk partnerschap smeden op het gebied van ontwikkeling en technologie”, aldus Thorsten Schmidt, CEO van Heller. Dat zijn de twee gebieden waarop ze gaan samenwerken met elkaar. Met de gereedschappen van Walter krijgen klanten volgens hem een productiviteitsvoordeel in metaalbewerken.


Specifieke toepassingen

Volgens Christoph Geigges, President van Walter, zijn er tal van kansen om kennis en ervaringen te delen tussen de twee bedrijven. “Samen met ons grote assortiment snijgereedschappen kunnen we klanten het ideale pakket bieden. Samenwerken met Heller aan specifieke toepassingsprojecten voor onderdelen in de auto- en luchtvaartindustrie over de hele wereld is een ontwikkeling die voor alle partijen voordelen oplevert.”


In Nederland wordt Heller vertegenwoordigd door Oude Reimer

Heller


Foto: Thorsten Schmidt (links) en Christoph Geigges ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst op het vlak van technologie en ontwikkeling

.

Pin It on Pinterest