Titan of CNC

DN Solutions brengt Halter en Titans of CNC samen

Halter CNC Automation gaat samenwerken met het Amerikaanse Titans of CNC, vooral bekend van de online curricula. Oprichter en CEO Titan Gilroy heeft een enorme schare volgers in zowel Noord-Amerika als Europa. “De inhoudelijke benadering en de passie van Titans of CNC sluiten precies bij ons aan. En we hebben hetzelfde doel, namelijk zorgen dat de operator meer tijd krijgt om het proces te optimaliseren”, zegt Wouter van Halteren, oprichter van Halter CNC Automation.


Halter en Titans of CNC zijn met elkaar in contact gekomen via de Amerikaanse tak van DN Solutions (het vroegere Doosan). De Nederlandse fabrikant en leverancier van beladingsrobots voor CNC machines heeft in de VS zowel als in Europa al tal van projecten samen met DN Solutions gerealiseerd. De Koreaanse machinebouwer is partner van Titans of CNC, populair vanwege de talloze YouTube video’s en de online lespakketten. Wouter van Halteren: “DN Solutions heeft Titans op ons gewezen waarna ze onze robotsystemen hebben geanalyseerd en ze besloten hebben exclusief met Halter te gaan samenwerken.”


Exclusieve automatiseringspartner van Amerikaanse CNC-opleider


Bredere publiek bereiken

Drie van de Halter beladingsrobots zijn inmiddels in het ultramoderne technologiecentrum van Titans of CNC in Texas geïnstalleerd. Via de social mediakanalen gaat het Amerikaanse bedrijf, dat wereldwijd marktleider is op het vlak van gratis productie-onderwijs, de rol van automatisering in het verspaningsproces aan de hand van de Halter systemen meer bekendheid geven. “Door de samenwerking met Titans kan Halter zijn beladingsrobots introduceren bij een groter publiek en bedrijven informeren over slimme oplossingen om de productie te verhogen”, zegt Guido Leeflang, CEO van Halter Group. Hoewel Titans een typisch Amerikaans bedrijf is met een echte Amerikaanse stijl van presenteren, zullen de effecten van deze samenwerking ook in Europa merkbaar zijn, verwacht Wouter van Halteren. “Een kwart van alle volgers komt uit Europa.”


Eigen verkoopvestiging in VS

De levering van de robotcellen en de directe ondersteuning van Titans of CNC gebeurt vanuit de Amerikaanse vestiging van Halter. Het Nederlandse bedrijf is al sinds 8 jaar succesvol met automatisering van de Amerikaanse CNC-industrie. Rick Hoffman, CEO van Halter CNC Robotics USA, was een van de eerste Amerikaanse klanten van Halter. Nadat hij in 2014 de eerste robot van de Nederlandse leverancier in zijn verspanend bedrijf in Iowa plaatste, is het aantal Halter systemen in het bedrijf toegenomen tot 9. “Het resultaat: hoge productiviteit en zeer tevreden medewerkers. Door onze samenwerking met Titans willen we deze ervaring op een enthousiaste manier overbrengen op eigenaren, managers en verspaners binnen de metaalverwerkende industrie”, zegt hij. De productie van de systemen blijft overigens in de fabriek in het Duitse Issum gebeuren.

CEO wisseling bij Halter Group Wouter van Halteren, oprichter en aandeelhouder van Halter Group, heeft verleden jaar de operationele leiding van het bedrijf overgedragen aan Guido Leeflang. Hij miste door de operationele beslommeringen de tijd om nieuwe strategische samenwerkingsverbanden op te bouwen, zoals met Titans. ”Nu heb ik wel de tijd om nieuwe business te ontwikkelen, zowel geografisch als qua toepassing nieuwe markten en de sales daar vervolgens bij te ondersteunen”, legt Wouter van Halteren uit.

Embedded video’s

Wouter van Halteren kijkt vooral al uit naar de zogenaamde embedded video’s die het Amerikaanse bedrijf gaat maken. Hierin doet Titan Gilroy één voor één elke processtap uit de doeken. In de VS en ook andere landen zijn er duizenden scholen die dit als lesmateriaal in hun onderwijs gebruiken. “Dat inhoudelijke spreekt ons aan”, zegt Wouter van Halteren. “Het past bij ons adagium om via automatisering de operator meer tijd te geven processen te optimaliseren. Door de operators beter te maken, voegen ze op een hoger niveau waarde toe aan het bedrijf.”

Pin It on Pinterest