Turn-Assist

RoboJob demonstreert samen met De Ridder Precisiemachines het automatiseren van een EMCO HT 45 met de Turn-Assist 200 i van de Belgische automatiseerder op de komende TechniShow. Vakbeurzen blijven populair onder CNC-experts, zo concludeert RoboJob naar aanleiding van een poll op LinkedIn.


De EMCO Hyperturn 45 is een CNC-draaimachine met twee spindels en een Y-as en aangedreven gereedschappen in beide turrets (beide VDI25). De tegenspindel heeft net als de hoofdspil een vermogen van 15 kW en een koppel van 100 Nm.

Demonstratie van onbemande productie met Turn-Assist op TechniShow


Geïntegreerde automatisering voor CNC-draaimachines

Om de productiviteit uit te breiden naar de onbemande uren plaatst RoboJob op de TechniShow een Turn-Assist 200 i aan de Oostenrijkse CNC-draaimachine. Met deze compacte automatisering kan men afhankelijk van de uitvoering componenten tot  Ø200 mm en maximaal 25 kilogram (inclusief grijper) met de robot beladen. Bij de Integreted versie die RoboJob demonstreert, is de volledige automatisering opgebouwd op één chassis dat bij de machine wordt geplaatst. Hierdoor blijft de deur van de machine altijd vrij toegankelijk. Bij de Separeted versie staan robot en de tafel los, waardoor een hoger handling gewicht mogelijk is.


Cruciale rol voor automatisering

Helmut De Roovere, CEO van RoboJob, benadrukt het belang van deze samenwerking met De Ridder Precisiemachines op de Technishow-beurs. “De samenwerking met De Ridder Precisiemachines biedt ons een unieke kans om gezamenlijk geavanceerde automatiseringsoplossingen te tonen en de cruciale rol ervan in de evolutie van de maakindustrie te belichten.”


Vakbeurzen blijven populair

Uit een poll die RoboJob onlangs via LinkedIn organiseerde, blijkt dat de markt vakbeurzen nog steeds hoog aanschrijft. Van de deelnemers stelt 24% dat de vakbeurs het favoriete evenement is om zich te informeren over de nieuwe ontwikkelingen in de CNC industrie. Je kan immers verschillende systemen en aanbieders vergelijken op één locatie, en ze tonen zich bovendien meteen van hun sterkste kant met de laatste innovaties  aldus de deelnemers. Huisshows zijn het meest populair: 48% geeft hier de voorkeur aan.


De Turn-Assist 200 i bij de EMCO machine staat op de Technishow in hal 12 stand C086. RoboJob toont andere automatiseringsoplossingen op de eigen stand in hal 11 C115.

Pin It on Pinterest